• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2006. gada 1. februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2006., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127154

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2006. gada 25. janvārī

Vēl šajā numurā

02.02.2006., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2006. gada 1. februārī

 

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2006.gada 1.februārī pulksten 17.00:

1. Deputātu J.Plinera, J.Sokolovska, A.Aleksejeva, N.Kabanova, V.Buzajeva un A.Tolmačova jautājums satiksmes ministram A.Šleseram (jautājumu reģistra nr.90)
“Par attieksmi pret darbiniekiem a/s “Air Baltic””
(pilns jautājuma teksts pielikumā).

2. Deputātu A.Golubova, O.Deņisova, M.Bekasova, S.Fjodorova un I.Solovjova jautājums Ministru prezidentam A.Kalvītim un Latvijas Bankas prezidentam I.Rimšēvičam (jautājumu reģistra nr.91)
“Par valsts palīdzību trūcīgajiem pārtikas iegādē”
(pilns jautājuma teksts pielikumā).

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre

Rīgā 2006.gada 30.janvārī

 

 

Pielikums

Par attieksmi pret darbiniekiem a/s “Air Baltic”

Mūsu rīcībā esošā informācija liecina par to, ka akciju sabiedrība “Air Baltic”, kur lielākā daļa akciju pieder Latvijas valstij, negarantē vienlīdzīgas tiesības visiem darbiniekiem neatkarīgi no viņu pilsonības. Šajā sakarā lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Vai atbilst patiesībai informācija, ka vairākiem pilotiem ārzemniekiem nav darba līguma ar a/s “Air Baltic”, bet viņi ir nosūtīti veikt darbu Latvijā? Vai a/s “Air Baltic” garantē vienlīdzīgas tiesības uz darba samaksu šīm personām un pilotiem, kam ir darba līgums ar “Air Baltic”?

2. Vai atbilst patiesībai informācija, ka pilotiem ārzemniekiem un pilotiem, kas ir Latvijas pilsoņi, netiek garantētas vienlīdzīgas tiesības uz darba samaksu? Vai tas nav pretrunā ar Darba likumu?

3. Vai atbilst patiesībai informācija, ka pilotiem ārzemniekiem netiek prasīts uzrādīt valsts valodas prasmes apliecību? Vai tas nav pretrunā ar Valsts valodas likumu?

Ar cieņu,

8.Saeimas deputāti: J.Pliners, J.Sokolovskis, A.Aleksejevs,

N.Kabanovs, V.Buzajevs, A.Tolmačovs

2006.gada 26.janvārī

 

 

Par valsts palīdzību trūcīgajiem pārtikas iegādē

Statistikas dati liecina, ka Latvija ir Eiropas Savienības valstu līdere inflācijā, un Latvijas Republikas Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka patēriņa cenas 2004.gadā pieauga par 7,3%, bet 2005.gadā par 7%: ievērojami dārgākas kļuvušas daudzas pašmāju ražotās pārtikas preces, īpaši maize (+17,6%), zivis un zivju produkti (+16,7%), siers (+21,3%), piena produkti (+14,8%).

Pēc Labklājības ministrijas un “Eurostat” veiktā aprēķina, Latvijā ir aptuveni 370 000 trūcīgu cilvēku, un viņiem cenu paaugstināšana pārtikas produktiem ir dzīvības vai nāves jautājums.

Šajā sakarā lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Kādi plāni ir valdībai, lai samazinātu cenu pieaugumu pirmās nepieciešamības pārtikas precēm, kas ražotas Latvijā, kā arī sniegtu palīdzību pārtikas produktu iegādē Latvijas mazturīgajiem iedzīvotājiem?

2. Kādus konkrētus pasākumus veiks Latvijas Banka un valdība inflācijas samazināšanai un cenu pieauguma, tai skaitā pirmās nepieciešamības pārtikas precēm, apturēšanai, – bez tā, ka tiek iesniegti analītiski materiāli un referāti par mūsu nelabvēlīgajiem apstākļiem Eiropas Savienības institūcijās?

Ar cieņu,

LSP frakcijas deputāti: A.Golubovs, O.Deņisovs,

M.Bekasovs, S.Fjodorovs, I.Solovjovs

2006.gada 26.janvārī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!