• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un ASV konsulārā darba grupas tikšanos Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2006., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127175

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rumānijas vēstnieka iepazīšanās vizīti pie ārlietu ministra

Vēl šajā numurā

02.02.2006., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un ASV konsulārā darba grupas tikšanos Rīgā

Trešdien, 1.februārī, notika piektā Latvijas un ASV konsulārā darba grupas sanāksme augstākajā līmenī. Latvijas darba grupu vadīja Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Normans Penke, bet ASV delegācijas vadītāja bija ASV valsts sekretāres palīdze konsulārajās lietās, vēstniece Mora Hārtija. Latvijas delegācijā bija arī Ārlietu un Iekšlietu ministrijas pārstāvji.

ĀM valsts sekretārs vēlreiz apliecināja Latvijas vēlmi kļūt par ASV bezvīzu programmas dalībvalsti. Darba grupas sanāksmes laikā tika pārrunāti aktuālie jautājumi saistībā ar ASV bezvīzu programmu, ASV īstenoto vīzu politiku un atteikuma iemesliem, atteikumu statistiku. Pārrunāts arī paveiktais, informējot sabiedrību par jautājumiem saistībā ar ASV bezvīzu programmas “ceļa karti”. ASV puse aicināja Latvijas studentus izmantot iespējas studēt ASV. Savukārt Iekšlietu ministrijas pārstāvji informēja par aktualitātēm saistībā ar robežkontroli un pasu drošību. Abas puses pārrunāja arī jautājumus par abu valstu pilsoņu aizsardzību ārvalstīs. Lai arī kritērijus attiecībā uz Latvijas pievienošanos ASV bezvīzu programmai nosaka ASV likumdošana, abas puses vienojās par konkrētiem un reāli izpildāmiem soļiem „ceļa kartes” nosacījumu īstenošanā. Tikšanās laikā ASV valsts sekretāres palīdze konsulārajās lietās informēja par pētījuma rezultātiem, kura ietvaros tika noteikti Latvijas pilsoņu veiktie uzturēšanās atļauju pārkāpumi 2004. un 2005.gadā.

Latvijas puse aicināja Valsts departamenta pārstāvjus par tikšanās rezultātiem informēt arī ASV Tēvzemes drošības departamentu. Valstis, kuras tiek izvirzītas ASV bezvīzu programmai, nosaka ASV tēvzemes drošības ministrs, konsultējoties ar ASV valsts sekretāru. Abas puses pārrunāja iespēju nākotnē organizēt ASV Tēvzemes drošības departamenta pārstāvju vizīti Latvijā.

Ārlietu ministrija uzsver, ka Latvijas pievienošanās ASV bezvīzu programmai ir atkarīga arī no tā, cik godprātīgi Latvijas pilsoņi ievēros pašreizējos ieceļošanas un uzturēšanās noteikumus ASV: izmantos ieceļošanas vīzu tikai atļautajam ieceļošanas mērķim, nepārsniegs atļauto uzturēšanās termiņu un nepārkāps citus ASV likumus.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!