• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kolumbijas ārlietu ministres vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2006., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127176

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un ASV konsulārā darba grupas tikšanos Rīgā

Vēl šajā numurā

02.02.2006., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kolumbijas ārlietu ministres vizīti Latvijā

HX0W9824.JPG (13719 bytes)
Vakar Ārlietu ministrijā preses konferencē: Kolumbijas Republikas ārlietu ministre Karolina Barko-Isaksone un Latvijas Republikas ārlietu ministrs Artis Pabriks
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar Rīgas pilī tikās ar Kolumbijas ārlietu ministri Karolinu Barko–Isaksoni (Carolina Barco Isakson). Prezidente tikšanās sākumā atzīmēja, ka Kolumbijas ministres vizīte ir vēsturiska un aizsāk aktīvāku posmu abu valstu divpusējā un multilaterālajā sadarbībā.

Abas puses bija vienisprātis, ka divpusējās sadarbības plašākais ietvars – ES un Latīņamerikas – dod daudz iespēju gan politiskam un ekonomiskam dialogam, gan sadarbībai drošības sfērā.

Kā nopietns izaicinājums starptautiskās sabiedrības dienaskārtībā tika minēta cīņa ar terorismu, kā arī narkobiznesu.

Ministre informēja par Kolumbijas mērķiem valsts attīstībā, kā arī pašreizējo iekšpolitisko un ārpolitisko situāciju.

Sarunas noslēgumā K.Barko nodeva prezidentei ielūgumu apmeklēt Kolumbiju.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Ministru prezidenta

Trešdien, 1.februārī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Kolumbijas Republikas ārlietu ministri Karolinu Barko-Isaksoni , kura ieradusies Latvijā oficiālā vizītē.

Aigars Kalvītis apliecināja Latvijas interesi veidot aktīvākas attiecības ar Kolumbiju un citām Latīņamerikas valstīm, uzsverot šā reģiona lielo nozīmi un izaugsmes iespējas. Ministru prezidents atzīmēja, ka Latvija piedalās Eiropas Savienības (ES) kopējās ārējās politikas veidošanā attiecībā pret Kolumbiju, un solīja atbalstīt Kolumbijas centienus atjaunot mieru valstī ES un Kolumbijas dialoga ietvaros.

Kolumbijas ārlietu ministre pateicās par Latvijas atbalstu un informēja Ministru prezidentu par situāciju Kolumbijā un valdības rīcību miera atjaunošanai valstī, tai skaitā par pagājušajā gadā pieņemto likumu “Par tiesiskumu un mieru”.

Kā lielākās problēmas K.Barko minēja sarežģītās sarunas ar militārajiem grupējumiem par atbruņošanos, piedāvājot bijušajiem kaujiniekiem darba iespējas, cīņu ar narkotikām, vardarbību, cilvēku nolaupīšanu un izglītības, veselības un sociālo jautājumu risināšanu.

Ministre pateicās ES un Latvijai kā ES dalībvalstij par atbalstu Kolumbijas centieniem miera atjaunošanā un šim mērķim piešķirto finansējumu 20 miljonu ASV dolāru vērtībā. Aigars Kalvītis apliecināja izpratni par tām grūtībām un problēmām, kas jārisina Kolumbijas valdībai, un izteica cerību, ka izdosies uzlabot situāciju un nostiprināt mieru valstī un reģionā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!