• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par koka iepakojuma materiāla marķējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2006., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127181

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Labklājības ministrijas un nevalstisko organizāciju sadarbību

Vēl šajā numurā

02.02.2006., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par koka iepakojuma materiāla marķējumu

Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD) no vairākām valstīm saņēmis informāciju, ka Latvijā sagatavotā koka iepakojuma materiāla marķējums neatbilst noteiktajām prasībām.

VAAD atgādina, ka, eksportējot koka iepakojuma materiālu uz valstīm, kurās stājušies spēkā noteikumi par koka iepakojuma materiālu, pārņemot starptautisko fitosanitāro pasākumu standartu Nr.15 “Vadlīnijas koksnes iepakojamam materiālam starptautiskajā tirdzniecībā”, jāievēro noteiktās koka iepakojuma materiāla marķējuma prasības.

Saskaņā ar starptautisko fitosanitāro pasākumu standartu Nr.15 “Vadlīnijas koksnes iepakojamam materiālam starptautiskajā tirdzniecībā”, marķējumam jāatbilst vairākām prasībām.

Pirmkārt, marķējumā jāietver valsts ISO kods un kods, kas identificē ražotāju, un pasākuma kods, kas ticis piemērots attiecīgajam koka iepakojuma materiālam.

Otrkārt, marķējumam ir jābūt skaidri salasāmam un noturīgam. Tas nozīmē, ka marķējumā nedrīkst izmantot krāsas, kas lietus laikā izplūst. Marķējumā arī nedrīkst lietot sarkanu vai oranžu krāsu, jo šīs krāsas daudzās valstīs izmanto bīstamu preču marķēšanai.

Treškārt, marķējumam ir jābūt nepārvietojamam. Tas nozīmē, ka kā marķējumu nedrīkst izmantot papīru vai papīra uzlīmes! Marķējumam jābūt uzliktam uz paša materiāla, un tam jāatrodas labi redzamā vietā un vismaz uz divām pretējām marķējamā materiāla pusēm.

Ceturtkārt, ja marķējums ir uzlikts uz apstrādātas koksnes pirms koka iepakojuma materiāla, piemēram, palešu sagatavošanas un sagatavošanas laikā marķējums tiek atdalīts, tad jāņem vērā, ka šāds marķējums vairs nav derīgs un paletes jāmarķē no jauna.

Zemkopības ministrijas Valsts augu aizsardzības dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!