• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas valsts svētkiem Igaunijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2000., Nr. 406/408 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12731

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Un Latvijas Universitātes aptieka lielākā Latvijā

Vēl šajā numurā

15.11.2000., Nr. 406/408

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas valsts svētkiem Igaunijā

15. novembrī pulksten 16 " Adamson — Ericu" muzejā tiks atklāta plaša Kārļa Padega gleznu un zīmējumu izstāde "Rīgas dendijs un autsaiders". Kārļa Padega vārds igauņu māksliniekiem un mākslas zinātniekiem nav svešs, tomēr šī izstāde ļaus tuvāk iepazīties ar izcilā latviešu mākslinieka darbiem. Izstādes veidotājs mākslas zinātnieks Jānis Kalnačs, kurš jau ilgus gadus pēta Kārļa Padega daiļradi, šai izstādei ir sagatavojis apjomīgu katalogu, kas tulkots angļu un igauņu valodā. Izstādē ir izmantoti darbi no Latvijas Valsts mākslas muzeja un privātas kolekcijas. Bez K. Padega darbiem un materiāliem par mākslinieka dzīvi muzejā ir iekārtota arī seno fotogrāfiju izstāde par 20. — 40. gadu Rīgas kultūras dzīvi. Izstādi rīko Latvijas vēstniecība Igaunijā, " Adamson — Ericu" muzejs, Latvijas Valsts mākslas muzejs, Jānis Kalnačs, Juris Padegs, Latvijas Kultūrkapitāla fonds u.c. Izstādes atklāšanā piedalīsies Latvijas vēstnieks Igaunijā Gints Jegermanis, " Adamson — Ericu" muzeja direktore Ile Krūsa, Latvijas Valsts mākslas muzeja direktore Māra Lāce, izstādes veidotājs Jānis Kalnačs, Latvijas vēstnieka palīgs kultūras jautājumos Guntars Godiņš. Aleksandra Čaka dzejoļus lasīs aktieris Tenis Retseps. Kārļa Padega darbi būs apskatāmi līdz nākamā gada 28. janvārim. Decembra vidū Latvijas vēstniecība Igaunijā ir plānojusi rīkot vairākas lekcijas par Kārļa Padega daiļradi, kā arī par 20. — 30. gadu un mūsdienu moderno mākslu.

16. novembrī Latvijas vēstniecība Tallinā rīkos gadskārtējo oficiālo Latvijas gadadienas pieņemšanu.

18. novembrī Latvijas vēstniecības Igaunijā telpās būs tradicionālā tikšanās ar Igaunijā dzīvojošajiem latviešiem. Uz šiem pasākumiem vēstniecība parasti aicina arī kultūras darbiniekus no Latvijas. Iepriekš tajos ir piedalījušies Uldis Bērziņš, Valdis Muktupāvels, Ieva Akurātere, Māra Zālīte u.c. Šogad ar nelielu koncertu uzstāsies folkloriste Anda Ābele.

22. novembrī pulksten 16 Igaunijā "Hansabank " izstāžu zālē tiks atvērta plaša latviešu modernās mākslas izstāde "Distance". Šo izstādi rīko " Hansapank" (Igaunijā), Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs un Latvijas vēstniecība Igaunijā. Izstādē tiks eksponēti piecu latviešu mākslinieku — Anitas Zabiļevskas, Sarmītes Māliņas, Ievas Iltneres, Aijas Zariņas un Kristapa Ģelža — darbi, izstādes kuratore Solvita Krese. Ir sagatavots arī plašs katalogs. Izstādes atklāšanā runās " Hansapank" direktors Indreks Neivelts, Latvijas vēstnieks Igaunijā Gints Jegermanis, izstādes kuratore, Latvijas Laikmetīgās mākslas centra direktore Solvita Krese un paši mākslinieki. Izstādes atklāšanā piedalīsies arī mūziķis Nils Īle. Latvijas vēstniecībai Igaunijā ir izveidojusies laba sadarbība ar banku, un ir uzsākti vairāki citi kopīgi projekti.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!