• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Komerclikuma skaidrošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2000., Nr. 406/408 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12736

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas Juridiskā departamenta dienesta informācija Nr.40/1036-8195

Par Latvijas un Čehijas līguma Apvienotās komitejas lēmumu

Vēl šajā numurā

15.11.2000., Nr. 406/408

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Komerclikuma skaidrošanu

Uzņēmumu reģistra (UR) rīkotie semināri par Komerclikumu (KL) Latvijas reģionos ir guvuši lielu atsaucību, un klausītāju atsauksmes liecina, ka sabiedrības informēšanai par Komerclikumu jāpievērš lielāka valsts uzmanība.

Uzņēmumu reģistra semināri jau notikuši piecās Latvijas pilsētās, tos apmeklējuši vairāk nekā 300 klausītāju. Liela daļa no viņiem norādījuši, ka vēlas papildu informāciju izglītojošu semināru veidā par Komerclikuma spēkā stāšanās kārtību pēc likuma "Par Komerclikuma spēkā stāšanās kārtību" pieņemšanas. Likumprojekts pašreiz iesniegts Saeimā izskatīšanai.

Semināru klausītāju lielākā daļa ir zemnieki, uzņēmēji un pašvaldības iestāžu un uzņēmumu darbinieki, kā arī Valsts ieņēmumu dienesta speciālisti. Daudzi norādījuši, ka vēlētos regulāri apmeklēt seminārus.

Lai gan Komerclikumu Saeima pieņēma 2000.gada 13.aprīlī, sabiedrības izpratne par to un tā paredzētajām reformām ir samērā aptuvena. Tas nozīmē, ka valstij steidzami jāpievērš lielāka uzmanība uzņēmēju informēšanai. Pretējā gadījumā ne tikai var rasties neskaidrības un sarežģījumi ar uzņēmumu dokumentu sakārtošanu atbilstoši KL, bet arī neizpratne par KL jēgu vispār.

"Latvijas investīciju klimats un uzņēmējdarbības vide ir pārāk jūtīga, lai to lieki apgrūtinātu. Domāju, ka valstij vairāk jāpalīdz uzņēmējiem, vispirms jau ar savlaicīgu un precīzu informāciju, īpaši ņemot vērā Latvijas normatīvo aktu jaunrades attīstības tempus," uzskata UR galvenais valsts notārs Māris Gulbis. Viņš arī uzskata, ka valstij aktīvāk jāpiedalās sabiedrības tiesiskās apziņas veidošanā.

UR ar likumu paredzētajās funkcijās neietilpst semināru un sabiedrības izglītošanas kampaņu rīkošana, kā arī šādu aktivitāšu veikšanai UR nav paredzēti līdzekļi. Tomēr UR savu finansu un cilvēkresursu ietvaros rīko seminārus. UR klienti jautājumus par KL reformām uzdod katru dienu, tas un semināru klausītāju atzinumi ļauj secināt, ka sabiedrībā informācija par KL nav pietiekama. Tāpat UR plāno izdot informatīvus izdevumus par populārākajiem saistībā ar KL uzdotajiem jautājumiem un atbildēm. Taču nepieciešama arī citu attiecīgo valsts institūciju aktīvāka līdzdalība sabiedrības informēšanā par KL, jo laika līdz tā spēkā stāšanās datumam ir atlicis ļoti maz.

UR ir filiāles astoņās Latvijas pilsētās - Bauskā, Daugavpilī, Jēkabpilī, Liepājā, Rēzeknē, Saldū, Valmierā un Ventspilī, un tajās visās plānots rīkot bezmaksas seminārus par Komerclikumu un elektroniskajiem dokumentiem. Pirmais seminārs 20.septembrī notika Liepājā. 15.novembrī seminārs notiks Daugavpilī.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!