• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārdomātu nekustamā īpašuma nodokļa politiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2006., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127437

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2006.gada 2.februāra sanāksmē Par pārbaudēm Kohēzijas fonda finansētu projektu īstenošanas vietās

Vēl šajā numurā

07.02.2006., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārdomātu nekustamā īpašuma nodokļa politiku

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa publiski vēršas pie Ministru prezidenta un saviem kolēģiem ministriem ar aicinājumu nomierināt iedzīvotājus un apņemties darīt visu iespējamo, lai iedzīvotāji neciestu no nekustamā īpašuma nodokļa nesamērīgi straujas celšanās.

“Es aicinu premjeru un kolēģus kopīgi meklēt risinājumus un darīt visu iespējamo, lai cilvēki, kuriem pieder vienīgi tas īpašums, kurā viņi dzīvo, neciestu no nekustamā īpašuma nodokļa nesamērīgi straujas celšanās, un spert stingrus soļus, lai izskaustu spekulācijas nekustamo īpašumu tirgū, kas ik gadu pieņem aizvien grandiozākus apjomus. Es aicinu rīkoties valstiski atbildīgi un izbeigt raganu medības, meklējot vainīgo ažiotāžā ap nekustamā īpašuma nodokļa celšanos,” norāda ministre.

S.Āboltiņa uzskata, ka optimālākais risinājums šajā situācijā ir pārdomātas un tālredzīgas nekustamā īpašuma nodokļa politikas izstrādāšana, savukārt diskusijas par kadastrālās vērtības aprēķināšanas metodiku ministre aicina atstāt profesionāļu ziņā.

“Es, protams, neizslēdzu iespējas, ka šī metodika ir uzlabojama, jo cilvēka izdomātas sistēmas vienmēr ir uzlabojamas. Tomēr es aicinu kolēģus neizvērst politisku diskusiju par jomu, kas ir izteikti specifiska, jo ikviens politiski motivēts lēmums uz to var atstāt neprognozējamas sekas,” pauž ministre.

S.Āboltiņa janvāra vidū vērsās pie finanšu ministra Oskara Spurdziņa ar aicinājumu uzsākt diskusiju par nekustamā īpašuma nodokļa politikas maiņu. Vēstulē O.Spurdziņam ministre norādīja, ka 2007.gadā sagaidāms ievērojams nekustamā īpašuma nodokļa sloga pieaugums, jo nodoklis ir piesaistīts nekustamo īpašumu kadastrālajai vērtībai, savukārt Valsts zemes dienests saskaņā ar valdības nolemto īsteno nekustamo īpašumu kadastrālo vērtību bāzes aktualizāciju.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!