• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties Drēzdenē un tiekoties ar Vācijas, Ungārijas, Somijas, Itālijas, Portugāles un Austrijas prezidentiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2006., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127438

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

07.02.2006., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties Drēzdenē un tiekoties ar Vācijas, Ungārijas, Somijas, Itālijas, Portugāles un Austrijas prezidentiem

VIKE1.JPG (19858 bytes) VIKE2.JPG (21543 bytes)

Drēzdenē 4.februārī: Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, sasveicinoties ar Vācijas Federatīvās Republikas prezidentu Horstu Kēleru
Foto: EPA/A.F.I.

Drēzdenē 4.februārī: 1.rindā (no labās) – Portugāles Republikas prezidents Žorži Sampaiju, Vācijas Federatīvās Republikas prezidents Horsts Kēlers, Itālijas Republikas prezidents Karlo Čampi ar dzīvesbiedri Franku Čampi, Ungārijas Republikas prezidents Lāslo Šojons; 2.rindā (no labās) – Austrijas Republikas prezidents Heincs Fišers ar dzīvesbiedri Margaretu, Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, Imants Freibergs, Somijas Republikas prezidente Tarja Halonena ar dzīvesbiedru Penti Arajervi
Foto: EPA/A.F.I.

Latvijas, Vācijas, Ungārijas, Somijas, Itālijas, Portugāles, Austrijas prezidenti svētdien, 5.februārī, Vācijas pilsētā Drēzdenē pēc divu dienu neformālām diskusijām uzsvēra nepieciešamību pēc Eiropas vērtību stiprināšanas un plašas diskusijas par Eiropas identitātes nākotni, kā arī nepieciešamību pēc ciešākas ES politikas enerģētikas un vides drošības jautājumos. Prezidenti akcentēja, ka ES ir jāpanāk vienota nostāja ārējā un drošības politikā.

Eiropas konkurētspējas nodrošināšanā lielāki resursi ir jāiegulda dalībvalstu pētniecībā un elastīgā izglītības sistēmā, kas palīdzētu mazināt bezdarbu un vairotu Eiropas globālo konkurētspēju, norādīja septiņu ES dalībvalstu prezidenti.

Pārrunājot pēdējā laikā aktuālo vairākās Eiropas laikrakstos publicēto pravieša Muhameda “karikatūru” jautājumu, prezidenti aicināja, ievērojot preses brīvību, neaizmirst par iecietību un atbildību. Latvijas prezidente vairākkārt uzvēra, ka preses brīvība un iecietība pret kultūru dažādību viena otru neizslēdz. “Tikai esot iecietīgiem pret citiem, mēs varēsim sagaidīt iecietību pret sevi,” atzina Valsts prezidente.

Prezidente aicināja respektēt dažādību un padziļināt dialogu starp dažādajām Eiropā mītošajām kultūrām. Cieņu pret otru nevar panākt ar agresīviem līdzekļiem, citam cilvēkam nevar uzspiest kādu pārliecību, šie jautājumi ir jārisina dialoga ceļā.

Prezidenti vienojās, ka nākamās neformālās debates par Eiropas nākotnei būtisku tematiku notiks 2007.gadā Rīgā. Eiropas prezidentu neformālās diskusijas tika aizsāktas 2003.gada rudenī Portugālē un turpinātas 2005.gada pavasarī Somijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!