• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zemkopības ministrijas gatavību nodrošināt ES likumdošanas pārņemšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2006., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127570

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2006.gada 2.februāra sanāksmē

Vēl šajā numurā

08.02.2006., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zemkopības ministrijas gatavību nodrošināt ES likumdošanas pārņemšanu

Zemkopības ministrija (ZM) informē, ka no ZM kompetencē esošajām Eiropas Savienības (ES) 16 direktīvām tikai trīs nav ieviestas nacionālajā likumdošanā to noteiktajā termiņā. Taču jau tuvākajā laikā tiks pieņemti nacionālie tiesību akti, kas ievieš šīs nepārņemtās ES direktīvas.

Piemēram, Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts “Kārtība, kādā reģistrē veterinārās zāles un to klīnisko izpēti un lietošanas novērojumus” ir izstrādāts un izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē jau 12.janvārī. Aizkavēšanās izskaidrojama ar funkciju pārdali starp Veselības ministriju un Zemkopības ministriju. Šobrīd tiek saskaņoti arī divi MK noteikumu grozījumu projekti par lauksaimniecībā vai mežsaimniecībā izmantojamo traktoru, piekabju, maināmu velkamo mašīnu un to sastāvdaļu atbilstības novērtēšanu.

Sešām ES direktīvām vēl nav iestājies pārņemšanas termiņš. Tās ir direktīvas par augu aizsardzības līdzekļiem, kuri satur mikroorganismus, par maksimāli pieļaujamiem dažu pesticīdu atlieku daudzumiem labībā, par lopu spermas glabāšanas centriem un tīršķirnes vaislas liellopu olšūnu un embriju izmantošanu u.c. Šīs direktīvas ieviešamas no šā gada vidus līdz pat 2007.gadam. Taču ZM jau aktīvi strādā, lai šīs ES direktīvas tiktu laikus ieviestas nacionālajā likumdošanā.

Vairākas ES direktīvas ir jau ieviestas nacionālajos tiesību aktos. Piemēram, ir ieviesta direktīva par paraugu ņemšanas metodēm un analīzes metodēm, lai oficiāli kontrolētu toksiskas vielas benzopirēna saturu pārtikas produktos, kā arī direktīva par paraugu ņemšanas un analīzes metodēm pelējuma sēņu izdalīto toksīnu līmeņa oficiālai kontrolei pārtikas produktos u.c.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!