• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 9. februāra rīkojums Nr. 76 "Par Latvijas Republikas Attīstības sadarbības politikas programmu 2006.-2010.gadam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2006., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127835

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.104

Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 28.jūnija noteikumos Nr.455 "Kārtība, kādā tiek veikta mērīšanas līdzekļu tipa apstiprināšana, pirmreizējā verificēšana un tirgus uzraudzība"

Vēl šajā numurā

10.02.2006., Nr. 25

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 76

Pieņemts: 09.02.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.76

Rīgā 2006.gada 9.februārī (prot. Nr.7 27.§)

Par Latvijas Republikas Attīstības sadarbības politikas programmu 2006.–2010.gadam

 

1.Apstiprināt Latvijas Republikas Attīstības sadarbības politikas program­mu 2006.–2010.gadam (turpmāk— programma).

2.Noteikt Ārlietu ministriju par atbildīgo institūciju programmas izpildes koordinēšanā.

3. Visām valsts tiešās pārvaldes iestādēm katru gadu (sākot ar 2007.gadu) līdz 31.janvārim un līdz 31.jūlijam iesniegt Ārlietu ministrijā informāciju par:

3.1.iepriekšējā pusgadā no valsts budžeta līdzekļiem atbalstītajiem projektiem saistībā ar attīstības sadarbības valstīm;

3.2.starptautiskajās organizācijās veiktajiem maksājumiem, kas kvalificē­jami kā attīstības sadarbības finansējums atbilstoši Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas Attīstības palīdzības komitejas statistisko pārskatu norādēm.

4.Ārlietu ministrijai iesniegt Ministru kabinetā šādus ziņojumus par programmas izpildi un novērtējumu:

4.1.starpposma informatīvo ziņojumu – līdz 2008.gada 15.jūnijam;

4.2.gala informatīvo ziņojumu — līdz 2011.gada 31.decembrim.

5.Jautājumu par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu programmas īstenošanai izskatīt Ministru kabinetā kopā ar nozaru ministriju un citu centrālo iestāžu budžeta pieteikumiem, sagatavojot valsts budžeta projektu kārtējam gadam.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Ārlietu ministrs A.Pabriks

 

(Ministru kabineta

2006.gada 9.februāra rīkojums Nr.76)

Latvijas Republikas Attīstības sadarbības politikas programmas 2006.–2010.gadam

kopsavilkums

Ievērojot pieaugošo Latvijas lomu globālu problēmu risināšanā un pamatojoties uz Latvijas Republikas ārpolitikas pamatvirzieniem pēc 2005.gada un Latvijas Republikas Attīstības sadarbības politikas pamatnostādnēm, ir izstrādāta Latvijas Republikas Attīstības sadarbības politikas programma 2006.–2010.gadam (turpmāk — programma).

Programmas nepieciešamību un mērķus nosaka, no vienas puses, Latvijas Republikas starptautiskās saistības pēc iestāšanās Eiropas Savienībā un, no otras puses, iespējas nostiprināt Latvijas kā jaunā donora starptautisko lomu, veicinot aktīvāku ārpolitiku gan divpusējās aktivitātēs, gan daudzpusējo attiecību politikā.

Būtiska loma programmā paredzēta sabiedrības iesaistīšanas pasākumiem, veicinot sabiedrības izpratni par attīstības sadarbību un nodrošinot sabiedrības iesaisti prioritāro jomu un virzienu noteikšanā.

Programma nosaka mērķus, politikas un darbības rezultātus, galvenos uzdevumus, izpildes laika plānojumu, par uzdevumu izpildi atbildīgās iestādes un pārskatu sniegšanas kārtību.

Par attīstības sadarbības politikas veidošanu un programmas koordinēšanu ir atbildīga Ārlietu ministrija. Atsevišķu uzdevumu izpildē ir iesaistītas arī citas valsts pārvaldes iestādes.

Politikas dokumenta īstenošanai nepieciešams nodrošināt regulāru un pakāpeniski pieaugošu valsts budžeta finansējumu tām aktivitātēm, kas nav Latvijas dalības maksa starptautiskajās organizācijās un maksājumi Eiropas Savienības budžetā vai Eiropas Attīstības fondā. Finansējuma palielināšanas modeļi attīstības sadarbībai tiek noteikti Koncepcijā finansējuma palielināšanai no 2006.gada līdz 2010.gadam no valsts budžeta Latvijas Republikas attīstības sadarbības politikas īstenošanai (koncepcijas projekts izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē 2005.gada 22.septembrī; VSS-1274), uz kuru pamatojoties ar Ministru kabineta rīkojumu tiek apstiprināts pieņemamākais attīstības sadarbības finansējuma palielināšanas modelis.

Ārlietu ministrs A.Pabriks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!