• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas robežas pārkāpējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2000., Nr. 409/412 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12790

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mazākumtautību izglītību

Vēl šajā numurā

16.11.2000., Nr. 409/412

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas robežas pārkāpējiem

Vakar, 15. novembrī, iekšlietu ministrs Mareks Segliņš sasauca ārkārtas preses konferenci, lai informētu par četru Krievijas nacionālboļševiku aizturēšanu Latvijā. Preses konferencē piedalījās arī Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Staris un Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.

Ministrs pastāstīja, ka iekšlietu dienesti no drošiem avotiem saņēmuši ziņas par to, ka no Krievijas tiks iesūtīti cilvēki, kuru mērķis ir diskreditēt Latvijas valsti. M. Segliņš teica, ka informācija ir apstiprinājusies un 15. novembrī aizturēti četri nacionālboļševiki. J. Reiniks pastāstīja, ka aizturēšanas operācija ir notikusi pagājušajā naktī un ilgusi 12 stundas. Aizturētie ir pārvietojušies ar tranzītvilcienu Sanktpēterburga – Kaļiņingrada. Posmā Rēzekne – Malta šie cilvēki ar stopkrānu ir apturējuši vilcienu un no tā izlēkuši, tādējādi nelikumīgi šķērsojot Latvijas robežu. Viens no viņiem — Iļja Šamazovs — izlēca no ejoša vilciena un atsitās ar galvu pret sliedēm, gūstot savainojumus. Viņu atrada vilciena mašīnists. Pašlaik I.Šamazovs atrodas Daugavpils slimnīcā. Pārējie nacionālboļševiki ir aizturēti, turklāt dažādās vietās, notiek nopratināšana. Viņiem ir uzrādīta apsūdzība par nelikumīgu robežas šķērsošanu, kā arī neatļautu vilciena apstādināšanu.

A. Staris uzsvēra, ka ir skaidri zināms: šo cilvēku mērķis bija veikt akcijas, lai diskreditētu Latvijas valsti. Pēc valsts sekretāra domām, viņi ir saistīti ar nacionālboļševikiem Latvijā.

Preses konferences nobeigumā A.Staris teica: nav izslēgts, ka šī ir bijusi akcija, lai novērstu drošības dienestu uzmanību, un īstās diversijas, tuvojoties Latvijas valsts svētkiem, vēl ir priekšā.

Rūta Kesnere, "LV" informācijas redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!