• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar īpašu uzdevumu ministru sabiedrības integrācijas lietās, sekretariāta amatpersonām un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.2006., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/128000

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs, aicinot neatbalstīt ES Pakalpojumu direktīvas projekta kompromisa variantu

Vēl šajā numurā

14.02.2006., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar īpašu uzdevumu ministru sabiedrības integrācijas lietās, sekretariāta amatpersonām un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem

Ceturtdien, 9.februārī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar īpašu uzdevumu ministru sabiedrības integrācijas lietās Ainaru Latkovski un Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta (ĪUMSILS) amatpersonām un aktīvākajiem nozares nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem.

Tikšanās laikā pārrunāta NVO līdzšinējā sadarbības pieredze ar ĪUMSILS un sekretariāta rīcības plāna izpilde.

Kā uzsvēra Ministru prezidents, viņaprāt, ir ļoti svarīgi, ka ĪUMSILS rīcības plāns tiek apspriests tieši šādā sastāvā – klātesot arī sekretariāta sadarbības partneriem.

NVO pārstāvji uzsvēra ĪUMSILS atbalstu daudzu jautājumu risināšanā, tostarp sadarbībā ar latviešiem ārzemēs – dažādu projektu atbalstīšana, pētījumu veikšana, tai skaitā par latviešu došanos peļņā uz Īriju; sabiedrības integrācijas programmas aktualizēšanā; sociālās integrācijas jautājumos; dažādu kultūru popularizēšanā.

NVO pārstāvji un ministrs pārrunāja NVO pārreģistrācijas jautājumu. Ministrs norādīja, ka pēc pārreģistrācijas NVO statuss un skaits atspoguļo pašreizējo situāciju šajā jomā. Viņš arī minēja, ka pārreģistrācija ir bijusi nevalstiskā sektora iniciatīva. A.Latkovskis piebilda, ka ir jāpilnveido lauku NVO atbalsta sistēma.

NVO pārstāvji atzinīgi novērtēja sadarbību ar ĪUMSILS un ministra līdzdalību dažādos pasākumos. Sarunas gaitā puses pieskārās jautājumam, kā vēl vairāk veicināt sabiedrības līdzatbildību NVO finansēšanā. Kā pilnveidojamu jautājumu NVO pārstāvji norādīja nepieciešamību skaidri norādīt projektu konkursu grafiku, lai būtu iespējams jau laikus plānot piedalīšanos un gatavot projektus, izstrādāt sadarbības iniciatīvas. Savukārt A.Latkovskis pauda vēlmi, lai valsts budžetā būtu vairāk līdzekļu integrācijai un lai būtu iespējas vairāk atbalstīt lieliskas idejas, kuras NVO gatavas īstenot.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!