• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par priekšlikumiem iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes samazināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2006., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/128146

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts pamatbudžeta ieņēmumiem un izdevumiem janvārī

Vēl šajā numurā

15.02.2006., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par priekšlikumiem iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes samazināšanai

Lai veicinātu Latvijas sabiedrības labklājības pieaugumu un pastiprinātu cīņu ar “aplokšņu algām”, Finanšu ministrija (FM) ir sagatavojusi priekšlikumu par pakāpenisku iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes samazināšanu līdz 15%. Jau no 2007.gada 1.janvāra IIN likmi paredzēts samazināt līdz 22% pašreizējo 25% vietā, no 2008.gada 1.janvāra – līdz 19%, no 2009.gada janvāra – līdz 15%.

IIN likmes samazināšana veicinās iedzīvotāju neto ienākumu palielināšanos, un līdz ar to arī pirktspējas un maksātspējas palielināšanās ietekmēs patēriņa līmeni jo īpaši iedzīvotājiem ar zemu ienākumu līmeni. FM paredz, ka, samazinot IIN likmi, tiks panākta darbaspēka izmaksu samazināšanās, kas veicinās jaunu darba vietu rašanos, tādējādi mazinot bezdarba līmeni valstī. Paredzama arī “aplokšņu algās” izmaksātā ienākuma samazināšanās, veicinot godīgu konkurenci uzņēmumu starpā.

Lai pēc IIN likmes samazināšanas neciestu pašvaldību budžets, FM piedāvā pakāpeniski palielināt IIN pārdali par labu pašvaldībām.

“Esmu pārliecināts, ka, samazinot iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmi, cīņa ar “aplokšņu algām” kļūs sekmīgāka un pašvaldības nodokļos saņems aizvien vairāk līdzekļu savu funkciju veikšanai. Līdz ar to pēc nodokļa likmes samazināšanas ieguvējs būs katrs Latvijas iedzīvotājs. Nenoliedzami, zemā iedzīvotāju ienākuma nodokļa likme būs spēcīgs papildu stimuls ārvalstu investīcijām Latvijā, jauniem uzņēmumiem un jaunām darba vietām. Ceru, ka šāds valdības lēmums samazinās Latvijas iedzīvotāju aizplūšanu darbā uz citām Eiropas Savienības valstīm,” uzsver finanšu ministrs Oskars Spurdziņš.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!