• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Obligātā militārā dienesta likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2006., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/128147

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lielāku valsts finansējumu pētniecībai un attīstībai Latvijā

Vēl šajā numurā

15.02.2006., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Obligātā militārā dienesta likumā

Ministru kabineta 14.februāra sēdē akceptēts likumprojekts “Grozījumi Obligātā militārā dienesta likumā”, kuri paredz no Obligātā militārā dienesta likuma izslēgt Militārā dienesta iesaukšanas centram doto uzdevumu reģistrēt obligātajam militārajam dienestam pakļautās personas un tās dispanserizēt.

Likuma grozījumi nepieciešami, lai izvairītos no valsts līdzekļu nelietderīgas izšķērdēšanas, veicot neaktuālas funkcijas.

Veicot pakāpenisku pāreju uz profesionāli sagatavotiem bruņotajiem spēkiem, militārā dienesta profesionalizācijas procesa ietvaros tiek precizētas Militārā dienesta iesaukšanas centra funkcijas, apzinātas tās funkcijas, kuru veikšanas nepieciešamība ir zudusi.

2005.gada 18.maijā Ministru kabinets ir akceptējis Rīcības plānu pārejai uz profesionālu militāro dienestu, un tam atbilstoši ar 2007.gada 1.janvāri tiek plānots pilnībā atteikties no obligātā militārā dienesta un pāriet uz profesionālu militāro dienestu.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!