• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006.gada 14.februāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2006., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/128151

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aizliegumu tirgot bērniem nedrošas šķiltavas

Vēl šajā numurā

15.02.2006., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2006.gada 14.februāra sēdē

 

Par grozījumiem iekšējās drošības dienesta reģistrācijas kārtībā

Ministru kabinets (MK) otrdien, 14.februārī, atbalstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) izstrādātos grozījumus noteikumos “Iekšējās drošības dienesta reģistrācijas kārtība”, kas paredz samazināt iesniedzamās informācijas apjomu, reģistrējot dienestu.

Projekts paredz, ka turpmāk personām, kas vēlēsies reģistrēt iekšējās drošības dienestu, nevajadzēs iesniegt uzņēmuma statūtu (nolikuma) kopiju. Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 9.marta noteikumos Nr.104 “Iekšējās drošības dienesta reģistrācijas kārtība” arī saskaņo terminoloģiju ar Komerclikumu un Biedrību un nodibinājumu likuma spēkā stāšanās kārtības likumu.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

 

Par videi kaitīgo preču sarakstu, aizliegumu tās ievest un izplatīt

Ministru kabineta (MK) 14.februāra sēdē akceptēts Vides ministrijas pieteiktais MK noteikumu projekts “Noteikumi par atsevišķu bīstamas ķīmiskas vielas saturošu iekārtu un produktu lietošanas un marķēšanas prasībām un par videi kaitīgo preču sarakstu”.

Vides ministrijas izstrādātais MK noteikumu projekts paredz noteikt videi kaitīgo preču sarakstu, kā arī aizliegumu ievest un izplatīt tās Latvijas teritorijā. Šis noteikumu projekts noteiks prasības un ierobežojumus polihlorēto bifenilu vai polihlorēto terfenilu saturošu iekārtu, kā arī bīstamas vielas saturošu bateriju vai akumulatoru lietošanai un marķēšanai.

Saskaņā ar šiem noteikumiem Valsts vides dienesta attiecīgajām reģionālajām vides pārvaldēm būs jāapkopo informācija, ko iesniedz polihlorēto bifenilu vai polihlorēto terfenilu saturošu iekārtu īpašnieki vai lietotāji. Savukārt Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrai būs jānodrošina apkopotās informācijas pieejamība sabiedrībai.

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Par Zemkopības ministrijas un Pārtikas un veterinārā dienesta funkciju precizēšanu

Valdība otrdien, 14.februārī, akceptēja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus likumā “Par Kartahenas protokolu par bioloģisko drošību, kas pievienots Konvencijai par bioloģisko daudzveidību”. Grozījumi izstrādāti, lai precizētu Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) un ZM funkcijas.

Likuma grozījumos paredzēts, ka turpmāk ZM un PVD pārņems Veselības ministrijas (VM) un tās padotības iestādes – Latvijas Pārtikas centra (LPC) – funkcijas, kas saistītas ar bioloģisko drošību.

Grozījumi normatīvajā aktā nodrošinās VM un ZM savstarpēji saistīto funkciju optimizācijas procesu, kā arī LPC reorganizāciju.

Kartahenas protokola mērķis ir veicināt institūciju sadarbību, lai nodrošinātu atbilstoša līmeņa aizsardzību pret tādiem mūsdienu biotehnoloģijas radītajiem dzīvajiem modificētajiem organismiem, kuri varētu radīt nevēlamu ietekmi uz dabas bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu, ilglaicīgu izmantošanu, drošu pārvietošanu, apstrādi un izmantošanu. Turklāt šajā sadarbības un aizsardzības procesā jāņem vērā arī risks cilvēku veselībai, īpašu uzmanību pievēršot pārrobežu apritei.

Kartahenas protokols ir pirmais starptautiskais līgums, kas nosaka dzīvo ģenētiski modificēto organismu aprites kārtību kopš 2003.gada. Protokolā noteikts, ka eksportētājam ir pienākums sniegt informāciju par dzīvo ģenētiski modificēto organismu. Tāpat saņēmējvalsts atbildīgajām institūcijām ir jāveic riska novērtēšana, uz kuras pamata tiek pieņemts pozitīvs vai negatīvs lēmums attiecībā uz ģenētiski modificēto organismu ievešanu noteiktā valstī.

 

Par cukura ražošanas kvotu sadali 2006./2007. tirdzniecības gadam

Valdība otrdien, 14.februārī, akceptējusi Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus par cukura ražošanas kvotas sadali starp cukura ražotājiem 2006./2007. tirdzniecības gadam. Noteikumi paredz cukura ražošanas kvotu sadales nosacījumus.

Normatīvajā aktā noteikts, ka 2006./2007. tirdzniecības gadā akciju sabiedrībai “Jelgavas cukurfabrika” piešķirta cukura ražošanas kvota 41 654,5 tonnu, bet akciju sabiedrībai “Liepājas cukurfabrika” – 24 850,5 tonnu apjomā.

2005.gadā Eiropas Komisija (EK) uzsāka cukura sektora reformas nobeiguma posmu, kas paredz jauno cukura kopējās tirgus organizācijas nosacījumu spēkā stāšanos pēc 2006.gada 30.jūnija. Jaunās cukura kopējās tirgus organizācijas ietvaros tiek saglabāts cukura ražošanas kvotu mehānisms, tomēr tas neparedz atsevišķu A un B kvotas sadali, bet gan vienotu valsts cukura ražošanas kvotu.

Reformas ietvaros paredzēts, ka dalībvalstis piešķir cukura ražošanas kvotu katram cukura ražošanas uzņēmumam, kas ir reģistrēts tās teritorijā. Piešķirtā kvota ir vienāda ar A un B cukura ražošanas kvotas kopējo daudzumu, ko uzņēmumiem piešķīra 2005./2006. tirdzniecības gadā atbilstoši Eiropas Padomes (EP) regulai.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!