• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, nosodot radikālo organizāciju aktivitātes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.2006., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/128265

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

16.02.2006., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, nosodot radikālo organizāciju aktivitātes

Pēdējo nedēļu izmaiņas drošības situācijā pasaulē parāda, kādu apdraudējumu gan atsevišķām valstīm, gan visai pasaulei var radīt radikāļi un to veicinātā neiecietība.

Latvijai kā demokrātiskai valstij ir nepieņemama jebkāda totalitāra ideoloģija. Totalitāro režīmu un atsevišķu personu noziegumiem pret cilvēci, kas pastrādāti šo režīmu vārdā, nav noilguma. Mēs kategoriski nosodām holokaustu un genocīdu, un šo ideju turpinātāju izpausmes un aktivitātes. Rasistisko un ksenofobisko noziegumu pieaugošais skaits gan atsevišķās Eiropas valstīs, gan citur pasaulē liecina, ka totalitārās ideoloģijas nav mirušas. Arī Latvijas sabiedrībai un tiesībsargājošajām institūcijām jāturpina strādāt, lai izskaustu ekstrēmismu.

Latvijā radikāļi atkal gatavojas paust savas idejas 16.martā. Labējie un kreisie radikāļi ar savām darbībām cenšas diskreditēt Latviju starptautiski. Vieni gatavojas kārtējoreiz apliecināt, ka ir gatavi dot visu Latvijai, arī jaunas problēmas. Otri gatavojas kārtējoreiz tiražēt propagandu, piedēvējot latviešiem fašismu. Atsevišķi ārpus Latvijas esoši mediji liekulīgi piedēvē mums uzskatus, kas nekad nav bijuši pieņemami Latvijas sabiedrībai un valstij.

Pašvaldībām Latvijas interešu vārdā nebūtu jāpieļauj pieteikto pseidopatriotu pasākumu rīkošana. Valdība ir kategoriski iestājusies pret jebkādām provokācijām un nosodījusi gan labēji, gan kreisi ekstrēmi noskaņoto grupu aktivitātes; un šī nostāja saglabājas nemainīga.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!