• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru kabineta 2004.gada 24.augusta noteikumu Nr.746 "Pedagogu darba samaksas noteikumi" atsevišķu normu piemērošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.2006., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/128266

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs, nosodot radikālo organizāciju aktivitātes

Vēl šajā numurā

16.02.2006., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru kabineta 2004.gada 24.augusta noteikumu Nr.746 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” atsevišķu normu piemērošanu

Ar Ministru kabineta 2005.gada 20.decembra noteikumiem Nr.998 “Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 24.augusta noteikumos Nr.746 “Pedagogu darba samaksas noteikumi”” tika izdarīti grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 24.augusta noteikumos Nr.746 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” (turpmāk – noteikumi), tai skaitā jaunā redakcijā tika izteikts noteikumu 35., 36. un 38.punkts.

Izdarot minētos grozījumus, ir saglabāta norma, kas nosaka, ka vispārējās un profesionālās izglītības iestāžu vadītāju darba kvalitātes stimulēšanai tiek izveidots fonds piemaksām par darba kvalitāti 10 procentu apmērā no attiecīgā izglītības iestāžu vadītāju darba algas fonda. Taču noteikumu 36.punkts nosaka, ka minēto izglītības iestāžu vadītājiem var noteikt piemaksu par darba kvalitāti līdz 20 procentu apmērā no mēneša darba algas (algas likmes). Šāda norma tika iekļauta, lai izglītības iestāžu vadītāju darba stimulēšanai izmantotu tikai fondā piemaksām par darba kvalitāti paredzētos līdzekļus, un tā īstenojama piešķirto budžeta līdzekļu ietvaros. Noteikumu 36.punkts nosaka augstāko iespējamo piemaksas apmēru, bet nenosaka obligātu pienākumu noteikt šo maksimāli iespējamo piemaksu. Līdzīgi arī pārējiem pedagogiem piemaksa par darba kvalitāti nav obligāti jānosaka.

Pēdējos gados ir ievērojami samazinājies izglītojamo skaits, un pašvaldības izglītības pārvalde vai cita iestāde, kas īsteno valsts politiku izglītībā, ir tiesīga lemt par atlikušo finanšu līdzekļu izmantošanu. Izdarot grozījumus noteikumu 38.punktā, ir palielināts apmaksājamo stundu skaits klases (grupas) audzināšanai, un tādējādi finanšu līdzekļi var tikt izmantoti klases audzinātāju darba samaksas paaugstināšanai. Noteikumu 38.punkts ir īstenojams piešķirto budžeta līdzekļu ietvaros, un, nosakot apmaksājamo stundu skaitu klases audzināšanai, ir ieteicams izvērtēt klases audzinātāju darbu saskaņā ar izglītības iestādes apstiprinātiem vērtēšanas kritērijiem.

Izglītības un zinātnes ministrija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!