• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par EP nosodījumu vardarbībai un atbalstu vārda brīvībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2006., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/128425

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izcelsmes valsts principa svītrošanu no ES pakalpojumu direktīvas

Vēl šajā numurā

17.02.2006., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par EP nosodījumu vardarbībai un atbalstu vārda brīvībai

Reaģējot uz uzbrukumiem Eiropas valstu pārstāvniecībām, Eiropas preču boikotiem un vardarbīgajām demonstrācijām, kas sākās pēc Muhameda karikatūru publicēšanas Dānijas presē, Eiropas Parlaments ceturtdien, 16.februārī, pieņēma rezolūciju, kurā nosoda jebkāda veida vardarbību un uzsver vārda brīvību kā ES pamatvērtību.

Parlaments “pauž pilnīgu atbalstu un solidaritāti ar Dāniju un tām valstīm un tautām, kuras ir cietušas no šīs bezprecedenta sarežģītās situācijas,” teikts Eiropas Parlamenta rezolūcijā.  Deputāti  aizstāv tiesības uz vārda brīvību kā vienu no ES pamatvērtībām, aicinot, lai visi, kas bauda vārda brīvību, neizmantotu to ļaunprātīgi reliģiska vai rasu naida kurināšanai. Parlaments   nožēlo, ka gan Eiropā, gan musulmaņu pasaulē darbojas organizēti ekstrēmistu grupējumi, kuriem ir izdevīga pašreizējā saspīlējuma eskalācija un kuri izmanto šīs karikatūras naida kurināšanai.

Deputāti nosoda Eiropas valstu diplomātisko pārstāvniecību dedzināšanu, draudus ES pilsoņiem un nožēlo, ka vairākas valstis nav spējušas vardarbību novērst. Parlaments  atgādina ES līgumā ietverto solidaritātes klauzulu un atzīst, ka boikots pret vienu dalībvalsti nozīmē boikotu pret visām, jo ir “pretrunā tam, ka tirdzniecības nolīgumi vienmēr tiek slēgti ar ES kopumā”.

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!