• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra vadītās delegācijas vizīti Japānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2006., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/128848

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Izraēlas nodokļu konvenciju

Vēl šajā numurā

23.02.2006., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra vadītās delegācijas vizīti Japānā

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 22.februārī, tiekoties ar Japānas parlamenta Ārlietu un aizsardzības lietu komitejas prezidentu Joiči Masudzoi, aicināja turpināt abu valstu parlamentāro sadarbību. Puses vienojās, ka jāturpina attīstīt Latvijas un Japānas sadarbību arī kultūrā un tūrisma jomā.

Amatpersonas pārrunāja aktuālo situāciju Irākā un šīs valsts drošības spēku gatavību nodrošināt stabilitāti un mieru Irākā, kā arī Latvijas un Japānas devumu reģiona drošības nodrošināšanā.

Japānas parlamenta Ārlietu un aizsardzības komitejas prezidents ārlietu ministru informēja par Japānas un Āzijas valstu attiecībām, kā arī raksturoja vispārējo situāciju šajā reģionā. Viņš uzsvēra atsevišķu valstu straujo ekonomisko izaugsmi pēdējos gados. Artis Pabriks akcentēja, ka šobrīd viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm ir demokrātijas, valsts pārvaldes institūciju stiprināšana, sniedzot konsultācijas un piedāvājot savu ekspertīzi Eiropas Savienības austrumu kaimiņvalstīs.

Sarunas noslēgumā ārlietu ministrs Artis Pabriks uzaicināja Japānas parlamenta Ārlietu un aizsardzības lietu komitejas prezidentu Joiči Masudzoi šī gada oktobrī apmeklēt Latviju, lai atzīmētu Latvijas un Japānas divpusējo attiecību atjaunošanas piecpadsmitgadi.

Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks 22.februārī, tiekoties ar Japānas ārlietu ministru Taro Aso, vienojās par nepieciešamību turpmāk rīkot abu valstu ārlietu ministriju politiskās konsultācijas par divpusējo sadarbību un pasaules ārpolitikas aktualitātēm. Artis Pabriks pateicās par abu valstu pozitīvo sadarbību. Viņš informēja, ka pēc iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO Latvija var vairāk uzmanības veltīt attiecību veidošanai ar citu reģionu valstīm, tai skaitā Japānu. Ārlietu ministrs akcentēja, ka Latvija vēlētos nākotnē attīstīt ekonomiskās sadarbības virzienu, un informēja par Latvijas ostu darbību un par iespējām izmantot to kapacitāti.

Ārlietu ministrs Artis Pabriks sarunā arī uzsvēra, ka Latvija sākusi pievērst pastiprinātu uzmanību enerģētiskajai drošībai un atbalsta jaunas un modernas atomelektrostacijas būvniecību kaimiņvalstī Lietuvā.

Tikšanās laikā Artis Pabriks pateicās Japānas ārlietu ministram par sniegto atbalstu Latvijai kopš deviņdesmito gadu sākuma, īpaši kultūras jomā. Viņš minēja Japānas valdības sniegto atbalstu mūzikas instrumentu iegādei Liepājas Simfoniskajam orķestrim un Latvijas Nacionālajai operai, kura ir labākā Austrumeiropā. Ministrs pateicās arī par aktīvo Japānas vēstniecības darbu.

Taro Aso apsveica Latvijas kolēģi ar mūsu valsts straujo ekonomisko attīstību un iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO, kā arī ar vēstniecības atvēršanu Japānā. Viņš pateicās par Latvijas atbalstu ANO Drošības padomes paplašināšanās jautājumā.

Ministri bija vienisprātis, ka turpmāk liela nozīme būs informācijas tehnoloģiju attīstībai, kas jau ir būtiski paātrinājusi notikumu attīstību. A.Pabriks informēja, ka Latvija ir nolēmusi lielāko daļu Eiropas Savienības piešķirto finanšu tuvākajos gados investēt tieši tehnoloģiju attīstībā, cilvēkresursos un infranstruktūrā, lai padarītu mūsu valsti konkurētspējīgāku.

Ārlietu ministrs pasniedza Japānas ārlietu ministram oficiālu ielūguma vēstuli apmeklēt Latviju. Savukārt Taro Aso informēja, ka Latvijas premjerministrs Aigars Kalvītis ir laipni aicināts apmeklēt Japānu, tā kā šogad aprit 15 gadu kopš Latvijas un Japānas divpusējo attiecību atjaunošanas.

Puses pārrunāja arī abu valstu attiecības ar Krieviju, situāciju Āzijas reģiona valstīs, Irākā un Afganistānā. Artis Pabriks informēja, ka šā gada rudenī Rīgā notiks NATO samits. Savukārt Japānas ārlietu ministrs informēja par ASEAN+3 (Dienvidaustrumāzijas asociācija valstu un Dienvidkoreja, Japāna, Ķīna) aktivitātēm, kā arī par pagājušā gada decembrī nodibināto Austrumāzijas apvienību.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!