• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Izraēlas sadarbību lauksaimniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2006., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/128851

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Izraēlas uzņēmēju sadarbību

Vēl šajā numurā

23.02.2006., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Izraēlas sadarbību lauksaimniecībā

Trešdien, 22.februārī, zemkopības ministrs Mārtiņš Roze tikās ar Izraēlas lauksaimniecības un lauku attīstības ministru Zēvu Boimu, lai pārrunātu lauksaimniecības aktualitātes, kā arī turpmākās sadarbības iespējas.

Lauksaimniecības ministri pārrunāja šobrīd aktuālo jautājumu – iespējamo putnu gripas izplatību. Arī Izraēlā ir bažas par šīs infekcijas slimības iespējamo izplatību, tālab arī šīs valsts zinātnieki pievērsušies problēmas pastiprinātai pētniecībai. Arī Z.Boims atzina, ka putnu gripas iespējamā izplatība var nodarīt ievērojamus zaudējumus valsts lauksaimniekiem. Ministri atzina – gan Izraēla, gan Latvija atrodas migrējošo putnu ceļā, tālab ir jābūt konkrētam rīcības plānam, ko darīt, ja valstī izplatās putnu gripa. Šajā jomā nolemts apmainīties ar informāciju starp valstu veterinārajiem dienestiem.

Tikšanās laikā M.Roze un Z.Boims pārrunāja arī citus nozares jautājumus dārzeņkopībā un piena lopkopībā. Izraēlas lauksaimniekiem pieejamās tehnoloģijas ir efektīvas un tajā pašā laikā ievērojami lētākas nekā Latvijas lauksaimniekiem. Tas vērojams gan dārzeņkopībā, gan piena lopkopībā. Viens no īpašiem jaunumiem, ko daudzviet jau izmanto Izraēlas piensaimnieki, – fermās govis slauc roboti.

Sarunā par turpmāko abu valstu sadarbību nolemts organizēt Latvijas lauksaimnieku pieredzes apmaiņas braucienus uz Izraēlu, kā arī veidot mūsu zemniekiem speciālas apmācības programmas dārzeņkopībā un piena lopkopībā.

M.Roze no 19.februāra līdz 22.februārim uzturas Izraēlā un Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas un Latvijas delegācijas sastāvā pārstāv Latvijas lauksaimniecības sektoru.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!