• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2006., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/128997

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2006.gada 23.februāra sēdē

Vēl šajā numurā

24.02.2006., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem

Ceturtdien, 23.februārī, Ministru prezidents Aigars Kalvītistikās ar nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem un interesentiem, kurus vieno aizsardzības nozare.

Tikšanās laikā pārrunāta NVO līdzšinējā sadarbības pieredze ar Aizsardzības ministriju. Ministru prezidents uzsvēra, ka, vērtējot ministrijas darbu, ir būtiski uzklausīt nevalstiskā sektora pārstāvju viedokli par paveikto un iespējamo sadarbību. NVO pārstāvji norādīja, ka sadarbība ar Aizsardzības ministriju ir sekmīga un tā aktīvi jāturpina.

NVO pārstāvji informēja Ministru prezidentu par savu veikumu dažādās jomās, īpaši tika uzsvērta nepieciešamība turpināt izglītot skolu jaunatni par Latvijas bruņoto spēku vēsturi, tādējādi sekmējot jauniešu militāri patriotisko audzināšanu. Kā vienu no konkrētiem šā gada veicamajiem darbiem Latvijas virsnieku apvienība minēja semināru cikla izveidošanu, kurā jaunieši tiks informēti par Latvijas jaunāko laiku vēsturi, kas skar brīvprātīgo vienību veidošanu, barikāžu laiku, robežsardzes izveidošanu, Latvijas bruņoto spēku izveidošanu un izaugsmi.

Latvijas Rezerves virsnieku asociācijas pārstāve informēja Ministru prezidentu, ka 2007.gadā Latvijā notiks starptautiski nozīmīgs pasākums – Pasaules rezerves virsnieku kongress, kurā piedalīsies vairāk nekā 700 dalībnieku no dažādām pasaules valstī. Jau noris aktīvs darbs pie kongresa darba kārtības sagatavošanas, kurā NVO pārstāve aicināja arī Aizsardzības ministriju aktīvi palīdzēt.

Latviešu Transatlantiskā jauniešu kluba pārstāvji informēja par savu līdzšinējo sadarbību ar Aizsardzības ministriju, realizējot dažādus projektus, kuru finansējums nav prasījis lielus ieguldījumus, bet šie projekti palielinājuši jauniešu informētību par drošības jautājumiem pasaulē, veicinājuši izpratni par NATO. Kluba pārstāvji norādīja, ka šogad Rīgā paredzētais NATO galotņu samits ir radījis skolu jauniešos lielu interesi par dažādiem ar NATO darbību saistītiem jautājumiem. Klubs ir sagatavojis vairāku projektu pieteikumus, kuru īstenošanā būtu nepieciešama cieša sadarbība ar ministriju.

Trešdien, 22.februārī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar bērnu un ģimenes lietu nozares nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem.

Tikšanās laikā pārrunāta NVO līdzšinējā sadarbības pieredze ar Bērnu un ģimenes lietu ministriju rīcības plāna izpildē. Ministru prezidents uzsvēra, ka, vērtējot ministrijas paveikto un iecerēto, ir būtiski uzklausīt sabiedrības viedokli, kuru pauž attiecīgās nozares nevalstiskā sektora pārstāvji.

NVO pārstāvji uzsvēra Bērnu un ģimenes ministrijas veikumu dažādu jautājumu risināšanā, īpaši uzsverot atbalstu projektu finansēšanā, taču vienlaikus norādīja, ka nepieciešams būtisks ministrijas koordinējošās lomas pieaugums institūciju sadarbībā. Daudzi jautājumi, kuri skar bērnu un ģimenes lietas, ir piekritīgi vairākām ministrijām, tādējādi veidojas funkciju dublēšanās, kas rada grūtības dažādu jautājumu risināšanā.

NVO sektora pārstāvji norādīja, ka ministrijai, gatavojot jautājumus izskatīšanai Ministru kabinetā, būtu jāveic aktīvākas konsultācijas ar nevalstiskajām organizācijām. A.Kalvītis akcentēja, ka tieši aktīva sabiedrības līdzdalība dažādu problēmu identificēšanā, piedāvājot konkrētus risinājumus, sekmētu kvalitatīvu dokumentu sagatavošanu.

NVO pārstāvji informēja Ministru prezidentu par savu veikumu dažādās jomās – palīdzot bērniem, kuri cietuši no vardarbības, palīdzot bērniem invalīdiem, palīdzot bērniem ar speciālām vajadzībām, veicot bērnu sociālo rehabilitāciju un arodapmācību, gādājot par bāreņiem un bez vecāku apgādības palikušiem bērniem. Izskanēja viedoklis, ka nepieciešams lielāks valsts atbalsts konkrētu jautājumu risināšanā, īpaši tajās darbības jomās, kurās jau šobrīd aktīvi darbojas dažādas nevalstiskās organizācijas.

Ministru prezidents aicināja nevalstisko organizāciju pārstāvjus norādīt tās darbības jomas, kurās vēl vairāk varētu darboties nevalstiskais sektors, tādējādi uzticot tām valsts funkcijas līdz ar finansējumu, jo bieži NVO paveiktais liecina par sekmīgāku jautājumu risināšanu.

Sarunas gaitā tika uzsvērts, ka bērnu un ģimenes lietu jautājumu risinājumam jābūt ilglaicīgam un plānveidīgam, kas būtu vērsts uz ģimenisko vērtību stiprināšanu mūsu sabiedrībā.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!