• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunu izstādi Kara muzejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.2000., Nr. 418/420 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12903

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas valsts svētkiem

Vēl šajā numurā

21.11.2000., Nr. 418/420

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunu izstādi Kara muzejā

Valsts svētku priekšvakarā, 17. novembrī, Kara muzejā tika atklāta izstāde "Latvija ceļā uz NATO"

Muzejnieku rūpīgi sagatavotajā ekspozīcijā ir aplūkojami daudzi līdz šim neredzēti fotoattēli un dokumenti, kas liecina par Latvijas karavīru gatavību kļūt par Ziemeļatlantijas līguma organizācijas kvalificētiem un uzticamiem dalībniekiem. Latvijas Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji pēdējā laikā jau ir pierādījuši savu profesionalitāti un disciplinētību, veicot viņiem izvirzītos uzdevumus NATO vienību sastāvā gan Bosnijā un Hercegovinā, gan Kosovā. Izstādes vitrīnās ir izvietots arī jaunākais Latvijas karavīru militārais ekipējums, kas paredzēts starptautisko miera operāciju veikšanai.

Uz izstādes atklāšanu bija ieradušies daudzi Rīgā akreditēto rietumvalstu vēstniecību militārie atašeji. Sarunās viņi izteica gandarījumu par Latvijas bruņoto spēku konsekvento un acīmredzamo virzību uz NATO. Viņuprāt, tieši politiskā un militārā saistība ar NATO nostiprinās Latvijas valsts neatkarību un drošību.

Uzrunājot izstādes atvēršanas brīža aculieciniekus, aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis ar atzinīgiem vārdiem īpaši uzsvēra NATO dalībvalstu līdzšinējo palīdzību Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem. Par to tagad uzskatāmā veidā var pārliecināties Kara muzejā. Latvijas ceļš uz NATO, pēc ministra pārliecības, ir negrozāms un balstīts uz stingru apņēmību darīt visu iespējamo, lai drīzāk mūsu karaspēka sagatavotība un apbruņojums atbilstu mūsdienu augstajām prasībām.

Savukārt Kara muzeja direktore Aija Fleija, atklājot izstādi, sacīja, ka, veidojot to ar nosaukumu "Latvija ceļā uz NATO", muzeja mērķis ir bijis: pirmkārt, iepazīstināt Latvijas sabiedrību ar šo ietekmīgo starptautisko organizāciju un tās mērķiem, otrkārt, parādīt Latvijas veikumu aizsardzības politikā un starptautisko veikumu, treškārt, atainot mūsu bruņoto spēku izaugsmi gandrīz desmit gadu laikā. Izstāde tapusi ciešā sadarbībā ar Aizsardzības ministriju un Ārlietu ministriju, kā arī ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem. Interesenti to varēs apskatīt vairākus mēnešus.

"LV" informācija

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Izstādes atklāšanā — Latvijas aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis un ārvalstu militārie atašeji

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!