• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, iestājoties par kopīgu ES energopolitiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2006., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/129177

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

28.02.2006., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, iestājoties par kopīgu ES energopolitiku

Ārlietu ministrs Artis Pabriks pirmdien, 27.februārī, Baltijas un Skandināvijas valstu, kā arī Vācijas ārlietu ministru darba brokastīs Briselē, Beļģijā, atgādināja, ka Eiropas Savienībai (ES) nepieciešama vienota enerģētikas politika un par šo jautājumu nopietni jādiskutē jau nākamajā Eiropadomes sēdē. Sarunu procesā jāiesaista arī valstis, kuras ES valstīm piegādā enerģiju.

Darba brokastīs Artis Pabriks kopā ar citu valstu ārlietu ministriem izteica atbalstu prezidentūras sagatavotajam secinājumu tekstam, kurā izteikta nožēla, ka Dānijas laikrakstā publicētās karikatūras ir izraisījušas aizvainojumu islāma pasaulē, skaidrota vārda brīvības nozīme rietumu sabiedrībā un pausta solidaritāte ar valstīm, kuras cietušas uzbrukumos. Secinājumu teksts vēl jāapstiprina Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē.

Ministriem bija vienota pozīcija arī attiecībā uz ES finanšu perspektīvas pieņemšanu – jānoslēdz starpinstitūciju līgums ar ES Parlamentu, lai pēc iespējas drīzāk tiktu panākta vienošanās par ES budžetu nākamajiem septiņiem gadiem.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!