• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Vācijas ciešāku sadarbību tieslietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2006., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/129272

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstnieka akreditāciju Šveices Konfederācijā

Vēl šajā numurā

01.03.2006., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Vācijas ciešāku sadarbību tieslietās

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa darba vizītes laikā Vācijā 23. un 24.februārī tikās ar Vācijas tieslietu ministri Brigiti Ciprīsu un vienojās par abu valstu tieslietu ministriju ciešāku sadarbību, jo Latvijā un Vācijā ir līdzīgas tieslietu sistēmas, līdz ar to iespējams izmantot valstu veiksmīgo pieredzi tieslietu sistēmas attīstībā un pilnveidošanā.

“Ciprīses kundzes ielūgums apmeklēt Vācijas Tieslietu ministriju bija iespēja iepazīt lielākās Eiropas Savienības dalībvalsts tieslietu sistēmu un stiprināt divpusējo sadarbību gan nacionālā, gan Eiropas Savienības līmenī. Ciprīses kundze man personīgi ir paraugs, kā jāstrādā Eiropas Savienības dalībvalsts tieslietu ministram, aizstāvot savas valsts intereses Eiropas Savienības lēmumu pieņemšanas forumos,” pauž S.Āboltiņa.

Ministru sarunas laikā noskaidrojās, ka abām valstīm joprojām ir daudz kopīgā, par ko liecina kaut vai fakts, ka gan Latvijā, gan Vācijā strādā pie tiesu sistēmas reformām, kuru mērķis ir padarīt tiesu sistēmas efektīvākas.

Ministres bija vienisprātis par nepieciešamību veicināt alternatīvu strīdu risināšanas mehānismu iedzīvināšanu sabiedrībā, kas atslogotu tiesu sistēmu un piedāvātu iedzīvotājiem iespēju strīdus atrisināt daudz īsākā laika posmā, nekā to spēj piedāvāt valsts tiesu sistēma. Vācijā un Latvijā sākts ieviest vienu no alternatīvajiem strīdu izskatīšanas mehānismiem – meditāciju, turklāt Latvijas Tieslietu ministrijai minētā projekta īstenošanā palīdz eksperti no Vācijas Starptautiskās tiesiskās sadarbības institūta.

Ministres pārrunāja arī jautājumus, kas saistīti ar tiesnešu neatkarības stiprināšanu un sabiedrības uzticības vairošanu tiesām.

Vizītes laikā S.Āboltiņa iepazinās ar Vācijas tiesu elektroniskās pārvaldes darbību, ar plānoto reformu juridiskās palīdzības sniegšanā, kas paredz paplašināt juridiskās palīdzības sniedzēju loku, lai veicinātu uzņēmējdarbību valstī, kā arī apmeklēja Berlīnes Tempelhofas Kreicbergas tiesas zemesgrāmatu nodaļu.

Vācijas un Latvijas tieslietu ministriju ekspertu tikšanās laikā panākta vienošanās, ka vairāki Latvijas tiesneši, kas specializējušies intelektuālā īpašuma lietu izskatīšanā, stažēsies Vācijas Patentu tiesā.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!