• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Austrijas vēstnieka vizīti Saeimas frakcijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2006., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/129275

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par EP Ārlietu komitejas Drošības un aizsardzības apakškomitejas priekšsēdētāja vietnieka vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

01.03.2006., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Austrijas vēstnieka vizīti Saeimas frakcijā

Pirmdien, 27.februārī, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Oskars Kastēns un komisijas deputāti tikās ar Austrijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Vernfrīdu Kefleru (Wernfried Köffler).

Tikšanās laikā galvenā uzmanība veltīta jautājumiem, kas skar Eiropas Savienības (ES) aktualitātes Austrijas ES prezidentūras laikā.

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs O.Kastēns sveica Austrijas vēstnieku Saeimā. Savukārt Austrijas vēstnieks V.Keflers Eiropas lietu komisijas deputātiem pasniedza Austrijas prezidentūras emblēmu – piespraudi, uz kuras attēloti visu ES dalībvalstu karogi, un atzina, ka ES prezidentūra Austrijai ir liels izaicinājums. Viņš īsumā ieskicēja Austrijas ES prezidentūras laika mērķus un uzdevumus, kuros galvenā vērība tiks veltīta ES nākotnei, tostarp jautājumam par Eiropas konstitūcijas tālāko virzību, Lisabonas stratēģijas īstenošanai, ES finanšu perspektīvai 2007.–2013.gadam, ES un kaimiņvalstu attiecību veidošanai un ES kopējās enerģētikas politikai. V.Keflers uzsvēra, ka ir svarīgi uzklausīt un saskaņot ikvienas ES dalībvalsts viedokļus un dialoga ceļā rast risinājumu ikvienai problēmai.

Sarunas ietvaros tika spriests arī par Latvijas aktualitātēm ES kontekstā, tostarp izstrādāto Nacionālā attīstības plāna 2007.–2013.gadam projektu un tā sabiedriskās apspriešanas gaitu, Latvijas nostāju pret pašreiz akceptēto pakalpojumu direktīvas projektu un nepieciešamos kompromisa risinājumus tās redakcijā otrajam balsojumam Eiropas Parlamentā. Pārrunāti arī jautājumi, kas saistīti ar Latvijas pievienošanos Šengenas līgumam.

Tikšanās noslēgumā puses diskutēja par svarīgākajām aktualitātēm pasaulē – situāciju Tuvajos Austrumos, kā arī Baltkrievijā pirms gaidāmajām prezidenta vēlēšanām.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!