• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieka akreditāciju Šveices Konfederācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2006., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/129298

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO samita konkrēto sagatavošanas kārtību

Vēl šajā numurā

01.03.2006., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieka akreditāciju Šveices Konfederācijā

Latvijas vēstnieks Aivars Groza otrdien, 28.februārī, iesniedza akreditācijas rakstu Šveices Konfederācijas prezidentam Moricam Loienbergeram (Moritz Leuenberger). Sarunas laikā prezidents uzsvēra labo sadarbību ar Latviju, aktīvo vizīšu apmaiņu. Šveices prezidents un Latvijas vēstnieks pārrunāja ANO turpmākās attīstības perspektīvas, enerģētikas politikas jautājumus. Šveices prezidents pozitīvi novērtēja tiešās demokrātijas elementus Latvijas likumdošanā, interesējās par sabiedrības integrācijas procesu Latvijā, Latvijas pieredzi pēc iestāšanās Eiropas Savienībā (ES).

Akreditācijas vizītes ietvaros vēstnieks tikās ar Šveices Ārlietu ministrijas valsts sekretāru, Integrācijas biroja vadītāju un citām amatpersonām. Pārrunāti tika aktuālie Šveices un Latvijas divpusējās sadarbības jautājumi, tai skaitā Šveices Konfederācijas finansiālais ieguldījums, lai samazinātu ekonomiskās un sociālās atšķirības paplašinātajā Eiropas Savienībā. Attiecīgs ES un Šveices Konfederācijas memorands tika parakstīts Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes laikā šī gada 27.februārī. Pārrunāti arī plānotie pasākumi 2006.gadā, lai atzīmētu 100 gadu jubileju kopš Raiņa un Aspazijas ierašanās Šveicē.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!