• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre, sveicot Latvijas Bibliotekāru 11.konferenci Rīgas Latviešu biedrības namā 2006.gada 28.februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2006., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/129303

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums

Atrodoties ārpus valsts robežām un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājam

Vēl šajā numurā

01.03.2006., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre, sveicot Latvijas Bibliotekāru 11.konferenci Rīgas Latviešu biedrības namā 2006.gada 28.februārī

Cienījamās bibliotekāres, godājamie bibliotekāri!
Sveicu jūs šajā kopāsanākšanas reizē, novēlu interesantus ziņojumus, saturīgas diskusijas un noderīgus secinājumus!
Bibliotēkas Latvijā – tie ir tūkstošiem kultūras un izglītības centru. Tajos pašaizliedzīgi kalpo cilvēki, kuru misija līdzīga skolotāja misijai – nest gaismu. Nereti bibliotēka ir vienīgais kultūras centrs tuvākajā apkaimē. Es ļoti augstu vērtēju Latvijas bibliotekāru devumu valstij un sabiedrībai.
Bibliotēkas un gaisma ir gājušas rokrokā visā vēstures garumā. Nereti gan šī gaisma bijusi ugunsgrēku atblāzma. No antīkas senatnes nāk Aleksandrijas bibliotēkas vārds. No šīs pašas senatnes nāk arī Hērostrata vārds. Cīņa ar hērostratiem – tiešā un pārnestā nozīmē – ir bijis bibliotēku liktenis visus šos gadsimtus. Bibliotēku “tīrīšanas”, cenzūra – šie jēdzieni vēl svaigā atmiņā, iespējams, dažam labam no klātesošajiem. Bibliotēkām ir sava vieta cīņā ar mūsdienu hērostratiem – tiem, kas gribētu redzēt liesmās ne tikai bibliotēkas, bet visu pasauli.
Es novēlu jums panākumus jūsu pašaizliedzīgajā darbā, gudru un zinātkāru lasītāju! Bibliotekāri kopā ar skolotāju ir tie balsti, kas palīdz mūsu bērniem un jauniešiem iekļauties sabiedrībā, apzināties un atrast savu vietu Latvijā un pasaulē. Tas ir darbs, kura nozīmi nav iespējams novērtēt par augstu. Tas ir darbs, kuru jūs darāt diendienā.
Lai jums veicas!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!