• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas starptautiskie līgumi - "Latvijas Vēstneša" 7.burtnīcā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2000., Nr. 421/422 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12945

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 28. burtnīca

Vēl šajā numurā

22.11.2000., Nr. 421/422

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas starptautiskie līgumi — "Latvijas Vēstneša" 7.burtnīcā

Godātie lasītāji, "Latvijas Vēstneša" Mazās poligrāfijas apgādā iznākusī Latvijas Republikas starptautisko līgumu 7.burtnīca pie Jums dodas ar četriem starptautiskiem dokumentiem.

Kā pirmais burtnīcā latviešu un angļu valodā lasāms Eiropas Padomes Attīstības bankas līgums. Šis 1993.gada 8.jūnijā pieņemtais līgums noteic, ka Eiropas Padomes Attīstības banka tiek pievienota Eiropas Padomei un ir pilnīgā tās pārvaldībā. Bankas galvenais mērķis ir palīdzēt atrisināt sociālās problēmas, ar kurām saskaras Eiropas valstis iedzīvotāju piespiedu pārvietošanās, tajā skaitā dabas katastrofu, rezultātā. Banka veic ieguldījumus investīciju projektos, kas vērsti uz to, lai palīdzētu šādiem cilvēkiem tajā valstī, kur tie atrodas, vai ļautu viņiem atgriezties dzimtajā zemē. Šos projektus apstiprina Bankas dalībvalstis. Līgums paredz, ka jebkura Eiropas Padomes dalībvalsts var kļūt par Bankas dalībvalsti, adresējot deklarāciju Eiropas Padomes ģenerālsekretāram. Likums par Eiropas Padomes Attīstības bankas līgumu Latvijas Saeimā pieņemts šā gada 28.septembrī.

Vēl 7. burtnīcā ievietoti trīs divpusējie starptautiskie līgumi. 2000. gada 5. jūlijā Tbilisi tika parakstīts Latvijas Republikas valdības un Gruzijas valdības nolīgums par starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu. Tagad nolīgums ir ratificēts Latvijas Saeimā. Tas noslēgts, vēloties veicināt pasažieru un kravu pārvadājumus ar autotransportu starp abām valstīm un tranzītā cauri to teritorijām.

Ar tādu pašu mērķi šā gada 22. maijā Rīgā tika parakstīts Latvijas Republikas valdības un Irānas Islama Republikas valdības nolīgums par pasažieru un kravu starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu. Lai kontrolētu šī nolīguma piemērošanu un iespējami ātri atrisinātu visus ar to saistītos jautājumus, līgumslēdzēju pušu kompetentās institūcijas no saviem pārstāvjiem izveido Kopējo komisiju. Līgums paredz, ka Latvijas Republikas kompetentā institūcija ir Satiksmes ministrija.

Šovasar, 21. jūnijā, Rīgā tika parakstīta Latvijas Republikas valdības un Čehijas Republikas valdības vienošanās par rūpniecisko sadarbību aizsardzības jomā. Vienošanās ir apstiprināta Saeimā 28. septembrī. Tā nosaka pušu kompetenci, sadarbības jomas, kopīgas komisijas izveides principus, autortiesību un klasificētās informācijas aizsardzību, finansu noteikumus, domstarpību risināšanas un citus jautājumus.

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!