• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu kopdarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2000., Nr. 423 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12980

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par literāru pasākumu Prāgā

Vēl šajā numurā

23.11.2000., Nr. 423

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu kopdarbību

No 16. līdz 21. novembrim Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ārlietu un aizsardzības ministriju pārstāvji, uzturoties kopīgā vizītē NATO Dienvideiropas valstīs — Portugālē, Spānijā, Itālijā un Grieķijā — un pārrunājot Baltijas valstu integrāciju NATO, ir guvuši apstiprinājumu, ka šīs valstis atbalsta Baltijas valstu dalību NATO.

NATO dalībvalstis augstu vērtē trīs Baltijas valstu sadarbību. Tādējādi, lai atspoguļotu gan ciešo trīspusējo sadarbību, gan pēdējā gada laikā paveikto ceļā uz NATO, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas drošības politikas eksperti vizītē devās kopīgi.

Vizītes laikā tika rīkotas vairākas tikšanās ar attiecīgo valstu ārlietu un aizsardzības ministriju pārstāvjiem, kā arī ar NATO reģionālā štāba (SOUTHLANT) vadību Lisabonā. Baltijas valstu pārstāvji sniedza informāciju par 2000. gada Rīcības plāna dalībai NATO izpildi un iepazīstināja ar 2001. gada plāniem. Tika prezentēti Baltijas valstu militārās sadarbības projekti ("Baltbat", "Baltnet", "Baltron", "Baltdefcol"), kas visās valstīs radīja dziļu interesi un tika novērtēti kā sekmīgi piemēri arī NATO valstīm.

Nolemts turpināt uzsākto dialogu, kā arī izvērst praktisku divpusējo un daudzpusējo sadarbību aizsardzībā.

Šāda trīspusēja vizīte NATO valstīs notika pirmoreiz. Latvijas pārstāvji šajās valstīs bija jau šā gada sākumā, uzsākot sekmīgu dialogu ar attiecīgajiem NATO valstu pārstāvjiem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!