• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas 2006.gada 6.marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2006., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/129847

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministre, piedaloties ES aizsardzības ministru sanāksmē un spriežot par ES atbalstu ANO misijai Kongo

Vēl šajā numurā

08.03.2006., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas 2006.gada 6.marta sēdē

Par valsts apdraudējumu risku analīzi naturalizācijas procesā un veicamajiem pasākumiem to novēršanai

Pirmdien, 6.martā, valdības komitejas sēdē tika uzklausīts Tieslietu ministrijas (TM) ziņojums par valsts apdraudējumu risku analīzi naturalizācijas procesā un veicamajiem pasākumiem to novēršanai.

Kā teikts TM ziņojumā, Naturalizācijas pārvalde (NP) ir strādājusi, lai apzinātu un mazinātu iespējamos korupcijas un pretlikumīgas rīcības riskus, pilnveidotu tās darbu atbilstoši prasībām, kas nepieciešamas valsts drošības, sabiedriskās kārtības un sabiedrības interešu nodrošināšanai. Tomēr, neraugoties uz ieguldīto darbu, nav izslēgti korupcijas draudi un cilvēciskais faktors.

Ņemot vērā iespējamo valsts apdraudējumu risku analīzi naturalizācijas procesā, ir jāveic vairāki pasākumi.

Tieslietu ministrijas informatīvajā ziņojumā uzsvērti trīs prioritāri pasākumi, no kuriem viens ir videonovērošanas sistēmu uzstādīšana un uzturēšana pastāvīgajās eksaminācijas vietās Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Liepājā, Ventspilī. Kā otrs minēts pastāvīgas un regulāras eksaminācijas komisiju rotācijas nodrošināšana Rīgas pilsētai piekļautajās teritorijās, par bāzi izvēloties Rīgas Metodikas un eksaminācijas centru, kas apkalpotu Rīgas, Rīgas rajona un Jūrmalas pilsētu, kā arī Aizkraukles, Cēsu, Limbažu, Ogres, Valkas un Valmieras rajona pilsonības pretendentus. Šajās teritorijās dzīvo 65,4% no kopējā Latvijas nepilsoņu skaita. Trešais neatliekamais pasākums ir centralizētas pārbaužu materiālu sagatavošanas, izsniegšanas un uzglabāšanas kārtības ieviešana un tās nodrošināšana NP Daugavpils, Jelgavas, Rēzeknes, Saldus reģionālajām eksaminācijas komisijām. Minēto neatliekamo pasākumu izpildei nepieciešami 33 288 lati. Pārējie pasākumi veicami naturalizācijas procesa pilnveidošanas gaitā: pretkorupcijas daļas izveidošana un darbības nodrošināšana, latviešu valodas runas prasmes pārbaudes audioieraksta veikšana, kas nodrošinātu šīs pārbaudes daļas pilnīgu kontroli un uzraudzību. Nepieciešama arī naturalizācijas pārbaužu satura un procedūras pilnveidošana atbilstoši Eiropas Valodas prasmes pārbaudītāju asociācijas standartiem, kā arī neatkarīgu ekspertu izvērtējums NP iekšējās kontroles sistēmai un korupcijas riskiem naturalizācijas procesā.

Ministru kabineta komiteja pēc informatīvā ziņojuma uzklausīšanas uzdeva TM līdz ziņojuma izskatīšanai valdības sēdē precizēt iespējamos finansējuma avotus.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!