• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, aicinot objektīvi un skaidri atspoguļot Latvijas vēstures notikumus mākslas un dokumentālajās filmās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2006., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/129849

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs, piedaloties grāmatas "Latvijas vēsture: XX gadsimts" angļu izdevuma atvēršanas svētkos

Vēl šajā numurā

08.03.2006., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, aicinot objektīvi un skaidri atspoguļot Latvijas vēstures notikumus mākslas un dokumentālajās filmās

Ārlietu ministrs aicina kinematogrāfijas pārstāvjus sadarbībā ar Latvijas vēstures speciālistiem veidot mākslas un dokumentālās filmas, kurās objektīvi un skaidri būtu atspoguļoti Latvijas vēstures notikumi.

“Šajos darbos uztveramā veidā būtu jāizskaidro mūsu vēstures sarežģītākās lappuses, kuras bieži tiek uztvertas pārāk vienkāršoti un nepareizi. Mums pašiem ir jārūpējas par savas vēstures skaidrošanu, lai to nedarītu citi sev vēlamā veidā. Nav pieņemami, ka ne tikai starptautiskajā, bet arī Latvijas mediju telpā bieži dominē subjektīvi, tendenciozi ārvalstīs tapuši darbi par Latvijas vēsturi. Valsts institūcijām, kinematogrāfijas pārstāvjiem un vēsturniekiem būtu jāapvieno spēki, lai situāciju mainītu,” uzskata ārlietu ministrs.

Ārlietu ministrs ir pārliecināts, ka videomateriālus varētu izmantot arī kā izglītojošu materiālu skolās. Tāpat tie varētu palīdzēt diplomātiem, ārvalstīs stāstot par mūsu valsts politisko sistēmu, ekonomisko attīstību, vēsturi un tradīcijām.

Artis Pabriks atzīst, ka gan Ārlietu ministrija, gan Latvijas institūts ir gatavi piedalīties filmu veidošanas procesos, kā arī palīdzēt tās izplatīt ārvalstu medijiem.

Ministrs uzskata, ka labi filmu projekti varētu pretendēt arī uz valsts finansējuma iegūšanu nākamajā gadā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!