• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, piedaloties grāmatas "Latvijas vēsture: XX gadsimts" angļu izdevuma atvēršanas svētkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2006., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/129850

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties vizītē Amerikā 2006.gada 27.februārī - 9.martā

Vēl šajā numurā

08.03.2006., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, piedaloties grāmatas “Latvijas vēsture: XX gadsimts” angļu izdevuma atvēršanas svētkos

Ārlietu ministrs Artis Pabriks un Tartu Eirokoledžas profesors Pols Goubls vakar, 7.martā, uzstājoties ar uzrunu Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, atklāja izdevniecības “Jumava” grāmatas “History of Latvia: XX Century (“Latvijas vēsture: XX gadsimts”) atvēršanas svētkus. “History of Latvia. XX Century” ir pagājušā gada sākumā izdotās grāmatas “Latvijas vēsture: XX gadsimts” angļu valodas izdevums. Dr. Artis Pabriks un profesors Pols Goubls ir arī šīs grāmatas zinātniskie recenzenti.

Ārlietu ministrs Artis Pabriks grāmatas “History of Latvia: XX Century” atvēršanas svētkos atzina, ka ir politiķi, kas Latviju labprātāk redzētu kā vēstures, nevis nākotnes objektu. “Latvija ir bijusi savas vēstures ķīlniece, taču latvieši ir nevis pagātnes, bet nākotnes nācija,” uzsvēra ministrs.

Artis Pabriks neslēpa prieku, ka par Latvijas vēstures grāmatas iznākšanu angļu valodā interesi izrādījuši daudzi ārvalstu vēstnieki. Ministrs uzsvēra, ka grāmata tapusi, sadarbojoties profesionāliem vēstures speciālistiem.

Grāmatas autori – vēsturnieki Daina Bleiere, Ilgvars Butulis, Inesis Feldmanis, Aivars Stranga un Antonijs Zunda – pētījumā izmantojuši plašu avotu klāstu, tādējādi sniedzot lasītājam iespējami objektīvāku Latvijas pagājušā gadsimta vēstures ainu. Grāmatā īpaša uzmanība pievērsta Latvijas vēstures mītu kliedēšanai, Latvijai nozīmīgākos vēstures faktus un procesus aplūkojot Eiropas vēstures kontekstā. Grāmatas izdošanas finansēšanā piedalījusies arī Ārlietu ministrija.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!