• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ukrainas vēstnieka Latvijas iepazīšanas vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2006., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/129852

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2006.gada 7.marta sēdē

Vēl šajā numurā

08.03.2006., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ukrainas vēstnieka Latvijas iepazīšanas vizīti

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Otrdien, 7.martā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Raulu Čilačavu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās sākumā Saeimas priekšsēdētāja augstu novērtēja savu neseno oficiālo vizīti Ukrainā, kuras laikā viņai un Saeimas deputātiem bija iespēja tikties ar Ukrainas valsts, valdības un parlamenta vadītājiem, kā arī detalizēti pārrunāt tos sadarbības projektus, kas starp abām valstīm uzsākti Eiropas Savienības jauno kaimiņu politikas ietvaros. Parlamentārie kontakti ir kļuvuši īpaši aktīvi pēdējo gadu laikā, par ko liecina regulārā vizīšu apmaiņa. R.Čilačava uzsvēra, ka Ukraina stingri īsteno savus ārpolitiskos mērķus, integrējoties ES un NATO, un ir pateicīga Latvijai par tai sniegto atbalstu.

I.Ūdre uzsvēra plašāku savstarpējo ekonomisko kontaktu nozīmi. Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka jāpalielina tirdzniecības un ekonomiskie apjomi. Vēstnieks pauda Ukrainas ieinteresētību izmantot Latvijas tranzīta iespējas – mūsu dzelzceļus, ceļus un neaizsalstošās ostas, kā arī pastāstīja par plānotajām aktivitātēm abu valstu uzņēmēju kontaktu veicināšanā. Saeimas priekšsēdētāja pauda Latvijas atbalstu Ukrainas dalībai Pasaules tirdzniecības organizācijā. Būtiska nozīme ciešāku attiecību veidošanā starp valstīm ir kultūras apmaiņai. Tā, piemēram, interesanta varētu būt baleta trupu viesizrāžu apmaiņa. Labas tradīcijas ir sadarbībai izglītības un zinātnes jomā, kas var tikt paplašināta. Ukrainas vēstnieks minēja Ukrainas vēlmi liberalizēt vīzu režīmu ar ES valstīm.

Tā kā Ukrainā martā gaidāmas parlamenta vēlēšanas, vēstnieks raksturoja iekšpolitisko situāciju pirms šā nozīmīgā notikuma. Zinot, ka arī Latvijā šoruden notiks vēlēšanas, Ukrainas vēstnieks interesējās par aktuālajām norisēm Latvijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!