• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz Saeimas deputātu jautājumiem sniegtās atbildes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2000., Nr. 423 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13004

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 21. novembra sēdē

Vēl šajā numurā

23.11.2000., Nr. 423

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz Saeimas deputātu jautājumiem sniegtās atbildes

Pēc 2000.gada 16.novembra sēdes

Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume .

Sēdes vadītājs. Labvakar! Pulkstenis ir 17. Ir pienācis laiks uzklausīt ministru atbildes uz deputātu jautājumiem.

Vārds ekonomikas ministram Aigaram Kalvītim — atbildei uz deputātu Baldzēna, Zvejsalnieka, Lauska, Arņa Kalniņa un deputāta Lejas jautājumu par Ojāra Kehra atbilstību "Latvenergo" valsts pilnvarnieka amatam LR ekonomikas ministra Aigara Kalvīša vērtējumā. Latvijas Republikas ekonomikas ministrs Kalvīša kungs. Lūdzu!

A.Kalvītis (ekonomikas ministrs). Labvakar! Pirmām kārtām es gribētu informēt klātesošos deputātus, ka Ojārs Kehris šodien neieņem "Latvenergo" valsts pilnvarnieka amatu. Viņš to ir atstājis kopš brīža, kad Ekonomikas ministrija kļuva par kapitāldaļu turētāju. Varbūt ir kādi papildu jautājumi?

Sēdes vadītājs. Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Leonam Bojāram papildu jautājuma uzdošanai.

L.Bojārs (Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija). Paldies! Iedzīvotāji uzdod jautājumus: cik Kehra kungs izpilda vai ieņem vēl amatus, ja viņam ir saskaitījuši kādus desmit vai vienpadsmit. Cik tad tagad ir palicis viņam?

Sēdes vadītājs. Lūdzu, ministra kungs!

A.Kalvītis. Protams, tas nav manas kompetences jautājums — skaitīt Kehra kunga amatus. Cik man zināms, tad viņš ir vienā no Latvijas Ekonomikas ministrijas pārraudzības institūcijām bezpeļņas organizācijā akciju sabiedrībā "Privatizācijas aģentūra" padomes loceklis. Pārējie amati man nav zināmi un arī nav mana kompetence tos kontrolēt.

L.Bojārs. Papildu jautājums: cik ir noskaidrojuši iedzīvotāji no Iedzīvotāju reģistra, tad viņam tik tiešām ir kaut kur pie desmit amatiem. Un vai tad tik tiešām mums ir tik daudz to amatu, un kā var viens cilvēks izpildīt 24 stundu laikā diennaktī tik daudz darba? Tas ir tā, kā saka, interesanti. Tas ir no vienas puses.

Otrs. Ja viņš aizņem tik daudz amatu, mums taču bezdarbs ir diezgan nopietns, un arī starp augstas kvalifikācijas speciālistiem, varbūt kā latviešu patriotiem vajadzētu padomāt par to, ka ir jābūt tādiem mēreniem, aizņemot tik daudz amatu. Un kā jūs kontrolējat? Jo tur jau ir vēl vairāki jūsu darbinieki, kas tik tiešām izpilda vairākus amatus.

Sēdes vadītājs. Paldies! Lūdzu, ministra kungs!

A.Kalvītis. Cienījamais Bojāra kungs! Man nav pienākums kontrolēt Ojāra Kehra darbību. Tas neietilpst manos pienākumos. Kā es jūs informēju, viņš ir tikai vienā organizācijā, kura ir mūsu ministrijas pārraudzībā, padomes loceklis. Ja viņš ieņem arī kādus citus amatus, tad aiciniet Ojāru Kehri šeit un uzstādiet jautājumus, kā viņš spēj apvienot visus tos pienākumus 24 stundu laikā.

Sēdes vadītājs. Paldies! Atbilde uz jautājumu ir sniegta.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!