• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2000. gada 21. novembra noteikumi Nr. 401 "Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 19.oktobra noteikumos Nr.355 "Augu karantīnas noteikumi"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.2000., Nr. 424/425 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13016

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.402

Dienesta transportlīdzekļu iegādes izsoles komisijas nolikums

Vēl šajā numurā

24.11.2000., Nr. 424/425

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 401

Pieņemts: 21.11.2000.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 401

Rīgā 2000.gada 21.novembrī (prot. Nr. 55, 11.§)

Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 19.oktobra noteikumos Nr.355 "Augu karantīnas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Augu aizsardzības likuma 5.panta 1.punktu un 14.panta septīto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 1999.gada 19.oktobra noteikumos Nr.355 "Augu karantīnas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 1999, 348./350.nr.; 2000, 259./261.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 17.4. un 19.3.apakšpunktā, 20.punktā, 29.1. un 29.2.apakšpunktā, 31., 32., 34. un 35.punktā, 5.pielikuma 1., 5., 49. un 50.punktā un 6.pielikumā vārdu "krava" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "prece" (attiecīgā locījumā).

2. Izteikt 28.punktu šādā redakcijā:

"28. Ievedamo augu, augu produktu un ar tiem saskarē nonākušo priekšmetu fitosanitāro kontroli robežkontroles punktā vai muitas noliktavā saskaņā ar zemkopības ministra apstiprinātu cenrādi par maksu veic Sanitārās robežinspekcijas inspektors, kuram ir atbilstoša kvalifikācija augu aizsardzības jomā."

3. Papildināt noteikumus ar 28.1 punktu šādā redakcijā:

"28.1 Šo noteikumu 28.punktā minētā maksa par fitosanitāro kontroli netiek iekasēta:

28.1 1. ja kontrolē preces, kas tranzītā tiek transportētas caur Latvijas Republikas teritoriju, tās pārkraujot vai nepārkraujot, uzglabājot vai neuzglabājot muitas noliktavās, brīvajās zonās un brīvostās, pamatojoties uz TIR grāmatiņu, tranzīta deklarāciju vai citu muitas dokumentu, kas aizvieto muitas deklarāciju;

28.1 2. ja kontrolē preces, kas tiek ievestas muitas noliktavās, brīvajās zonās un brīvostās (preces pārstrādājot vai nepārstrādājot), lai izvestu no Latvijas Republikas tranzītā vai atpakaļizvešanā (reeksportējot);

28.1 3. ja kontrolē transportlīdzekļus, kas pārvadā šo noteikumu 28.1 1. un 28.1 2.apakšpunktā minētās preces."

4. Izteikt 1.pielikumu šādā redakcijā:

"1.pielikums
Ministru kabineta
1999.gada 19.oktobra
noteikumiem Nr.355

Fitosanitārajai kontrolei pakļautie augi, augu produkti un ar tiem saskarē nonākušie priekšmeti

I. Augi, augu produkti un ar tiem saskarē nonākušie priekšmeti, kuru audzētāji, ražotāji, uzglabātāji, tirgotāji un izvedēji (eksportētāji) ir pakļauti reģistrācijai

1. Krūmcidoniju Chaenomeles Lindl., klinteņu Cotoneaster Ehrh., vilkābeļu Crataegus L., cidoniju Cydonia Mill., eriobotriju Eriobotrya Lindl., ābeļu Malus Mill., mespilu Mespilus L., pirakantu Pyracantha Roem., bumbieru Pyrus L. un stranvēziju Stranvaesia Lindl. ģints, plūmju Prunus L. ģints augļu koku - plūmju, mandeļu, aprikožu, persiku un ķiršu - un pīlādžu Sorbus L. ģints (izņemot Zviedrijas pīlādzi Sorbus intermedia (Ehr.) Pers.) stādīšanai paredzētie augi, izņemot sēklas.

2. Apiņu Humulus lupulus L. stādīšanai paredzētie augi, izņemot sēklas.

3. Nakteņu Solanum L. ģints bumbuļus un stolonus veidojošie stādīšanai paredzētie augi vai hibrīdi.

4. Kartupeļi Solanum tuberosum L., ja tos audzē platībās, kas ir lielākas par hektāru, un ja uz tiem neattiecas šī pielikuma 3.punkts (reģistrācijai pakļauti audzētāji, uzglabātāji, fasētāji un pārstrādātāji).

5. Kinkānu Fortunella Swingle un Ķīnas mazo mandarīnu Poncirus Raf. ģints augi un hibrīdi un vīnkoku Vitis L. ģints augi, izņemot augļus un sēklas.

6. Citrusu Citrus L. ģints augi un hibrīdi, izņemot augļus un sēklas.

7. Koksne (reģistrācijai pakļauti tikai izvedēji (eksportētāji)):

Kods Apraksts
ex 44 Koksne, kas iegūta no kastaņu Castanea Mill. ģints augiem, izņemot nomizotu koksni, un no platānu Platanus L. ģints augiem (arī koksne, kam nav saglabāta dabīgi apaļā virsma)
  4401 10 00 Malka apaļkoku, pagaļu, žagaru saišķu vai līdzīgos veidos
ex 4401 22 00 Lapu koku koksnes šķeldas un skaidas
ex 4401 30 Zāģskaidas un neaglomerēti koksnes atlikumi brikešu, granulu vai līdzīgos veidos
ex 4403 99 Apaļkoki, mizoti vai nemizoti, aptēsti vai neaptēsti:
    - izņemot apstrādātus ar krāsu, kodinātāju, kreozotu vai pārējiem konservantiem
    - izņemot no skuju kokiem, ozola Quercus L. un dižskābarža Fagus L.
ex 4404 20 00 0 Stīpu koksne; šķelti mieti, nosmailināti, bet garumā nezāģēti stabi, kārtis un pāļi:
- no lapu koku koksnes
4406 10 00 0 - nepiesūcināti
ex 4407 99 Garumā sazāģēti vai citādi apstrādāti kokmateriāli, drāzti vai lobīti, ēvelēti vai neēvelēti, slīpēti vai neslīpēti, saaudzēti vai nesaaudzēti garumā ar zobveida tapām, biezāki par 6 mm:
    - izņemot no skuju kokiem un no tropiskajiem kokiem, ozola Quercus L. un dižskābarža Fagus L.

8. Kastaņu Castanea Mill. ģints augu nomizota miza (reģistrācijai pakļauti tikai izvedēji (eksportētāji)).

II. Augi, kurus audzētāji audzē un realizē tālākai lauksaimnieciskai ražošanai

9. Baltegļu Abies Mill., lapegļu Larix Mill., hemlokegļu Tsuga Carr., priežu Pinus L., egļu Picea A.Dietr., platānu Platanus L., apšu Populus L., duglāziju Pseudotsuga Carr., ozolu Quercus L., kastaņu Castanea Mill., seleriju Apium graveolens L., argirantēmu Argyranthemum Webb., spinātu Spinacea L., kāpostu Brassica L., gurķu Cucumis L., salātu Lactuca L., asteru Aster L., krizantēmu Dendranthema (DC) Des Moul., ģipseņu Gypsophila L., Exacum Willd., zemeņu Fragaria L., gerberu Gerbera Cass., pīpeņu Leucanthemum L., verbēnu Verbena L., lupīnu Lupinus L., pelargoniju Pelargonium l'Herit. ex Ait. un biškrēsliņu Tanacetum L. ģints augu, neļķu Dianthus L. ģints augu un hibrīdu, sprigaņu Impatiens L. ģints visu Jaungvinejas hibrīdu šķirņu, kā arī ogulāju Ribes L., Rubus L. ģints - jāņogu, upeņu, ērkšķogu, kazeņu un aveņu - stādīšanai paredzētie augi, izņemot sēklas.

10. Nakteņu dzimtas Solanaceae stādīšanai paredzētie augi, izņemot sēklas un tos augus, kuri veido bumbuļus un stolonus.

11. Kallu Araceae , marantu Marantaceae , banānu Musaceae , avokado Persea Mill. un strelīciju Strelitziaceae ģints augi (apsakņoti vai kopā ar substrātu).

12. Šalotes sīpolu Allium ascalonicum L., dārza sīpolu Allium cepa L. un maurloku Allium schoenoprasum L. stādīšanai paredzētie sīpoli un sēklas un puravu Allium porrum L. stādīšanai paredzētie augi un sēklas.

13. Kamasiju Camassia Lindl., hionodokšu Chionodoxa Boiss., sniegpulkstenīšu Galanthus L., hiacinšu Hyacinthus L., īrisu Iris L., ismeņu Ismene Herbert, muskaru Muscari Mill., narcišu Narcissus L., baltstarīšu Ornithogalum L., puškīniju Puschkinia Adams, zilsniedzīšu Scilla L., tigrīdiju Tigridia Juss. un tulpju Tulipa L. ģints, krokusu Crocus flavus Weston "Golden Yellow" un galtoniju Galtonia candicans (Baker) Decne un to hibrīdu, un gladiolu Gladiolus Tourn. ex L. ģints sugu Gladiolus callianthus Marais, Gladiolus colvillei Sweet, Gladiolus nanus hort., Gladiolus ramosus hort. un Gladiolus tubergenii hort. stādīšanai paredzētie sīpoli un bumbuļsīpoli.

III. Augi, augu produkti un ar tiem saskarē nonākušie priekšmeti, kuru ievedēji (importētāji) ir pakļauti reģistrācijai

14. Stādīšanai paredzētie augi, pavairojamais materiāls un augu daļas ar saknēm (izņemot sēklas un akvārija augus), ieskaitot sējas sīpolus (sīksīpolus).

15. Sēšanai paredzētās sēklas:

15.1. graudzāļu Gramineae un krustziežu dzimtas Cruciferae augu sēklas, kuru izcelsmes valsts neatrodas Eiropā (arī Krievijas daļa aiz Urālu kalniem) - cietie kvieši, plēkšņu kvieši, mīksto kviešu, kviešu un rudzu maisījuma, rudzu, miežu, auzu, rudzu-kviešu hibrīda (tritikāles) superelites un augstāko kategoriju sēklas, sorgo hibrīdi un pārējās graudaugu sēklas; rapšu un citu krustziežu dzimtas Cruciferae eļļas augu sēklas; pārējās sēklas, augļi un sporas sējai;

15.2. āboliņa Trifolium spp., kukurūzas Zea mays L., lucernas Medicago sativa L., rīsu Oryza spp. un saulespuķu Helianthus annuus L. sēklas;

15.3. dārza sīpolu Allium cepa L., maurloku Allium schoenoprasum L., puravu Allium porrum L., piparu Capsicum L., tomātu Lycopersicon lycopersicum (L.) Karsten ex Farw. sēklas;

15.4. pupiņu Phaseolus L. sēklas;

15.5. aveņu, kazeņu Rubus L. un aprikožu, persiku, plūmju un citu Prunus L. ģints augu sēklas, kuru izcelsmes valsts neatrodas Eiropā (arī Krievijas daļa aiz Urālu kalniem).

16. Šādu augu daļas (griezti ziedi, zari un tamlīdzīgi), izņemot augļus un sēklas:

16.1. gerberu Gerbera L., ģipseņu Gypsophila L., krizantēmu Dendranthema (DC) Des., neļķu Dianthus L., orhideju Orchidaceae , pelargoniju Pelargonium l'Herit ex Ait un rožu Rosa L. ģints augu daļas - augoši augi (ieskaitot to saknes), spraudeņi un potzari, pušķiem vai dekoratīviem nolūkiem griezti svaigi ziedi un ziedpumpuri;

16.2. ābeļu Malus Mill., bumbieru Pyrus L., cidoniju Cydonia Mill., eriobotriju Eriobotrya Lindl., kastaņu Castanea Mill., krūmcidoniju Chaenomeles Lindl., klinteņu Cotoneaster Ehrh., mespīlu Mespilus L., ozolu Quercus L., pirakantu Pyracantha Roem., pīlādžu Sorbus L. (izņemot Zviedrijas pīlādzi Sorbus intermedia (Ehrh.) Pers.), stranvēziju Stranvaesia Lindl. un vilkābeļu Crataegus L. ģints augu daļas - augoši augi (ieskaitot to saknes), spraudeņi un potzari, pušķiem vai dekoratīviem nolūkiem griezti svaigi ziedi, ziedpumpuri, lapas, lapoti augu zari un pārējās augu daļas; neapstrādātas augu daļas, kuras galvenokārt izmanto krāsošanai un miecēšanai;

16.3. cukura kļavu Acer saccharum Marsh., dateļpalmu Phoenix L., papeļu Populus L., plūmju Prunus L. un skuju koku Coniferale ģints augu daļas, kuru izcelsmes valsts neatrodas Eiropā (arī Krievijas daļa aiz Urālu kalniem - augoši augi (ieskaitot to saknes), spraudeņi un potzari, pušķiem vai dekoratīviem nolūkiem griezti svaigi ziedi, ziedpumpuri, lapas, lapoti augu zari un pārējās augu daļas; neapstrādātas augu daļas, kuras galvenokārt izmanto krāsošanai un miecēšanai.

17. Augļi:

17.1. citrusaugļi Citrus L., kinkāni Fortunella Swingle, Ķīnas mazie mandarīni Poncirus Raf. un to hibrīdi;

17.2. anonas Annona L., āboli Malus Mill., bumbieri Pyrus L., cidonijas Cydonia Mill., guavas Psidium L., hurmas Diospyros L., mango Mangifera L., plūmes, aprikozes, ķirši, persiki Prunus L., upenes, baltās un sarkanās jāņogas, ērkšķogas Ribes L., dzērvenes, mellenes un pārējie Vaccinium L. ģints augļi, pasifloru Passiflora L. augļi un Syzygium Gaertn. ģints augļi, kuru izcelsmes valsts neatrodas Eiropā (arī Krievijas daļa aiz Urālu kalniem).

18. Kartupeļu Solanum tuberosum L. bumbuļi, svaigi vai atdzesēti.

19. Biešu Beta vulgaris L. sēšanai paredzētās sēklas un pārtikai, lopbarībai un pārstrādei paredzētās saknes, kā arī nesterilizēti atkritumi.

20. Nomizota miza:

20.1. kastaņu Castanea Mill. un ozolu Quercus L. (izņemot Quercus suber L.) ģints augu miza;

20.2. cukura kļavu Acer saccharum Marsh., papeļu Populus L. un skuju koku Coniferales ģints augu miza, kuras izcelsmes valsts neatrodas Eiropā (arī Krievijas daļa aiz Urālu kalniem).

21. Koksne:

Kods Apraksts
ex 44 Cukura kļavu Acer saccharum Marsh., kastaņu Castanea Mill. un ozolu Quercus L. koksne (arī koksne, kas nav saglabājusi savu dabisko apaļo virsmu), kuras izcelsmes valsts atrodas Ziemeļamerikas kontinentā
ex 44 Skuju koku Coniferales koksne (arī koksne, kas nav saglabājusi savu dabisko apaļo virsmu), kuras izcelsmes valsts neatrodas Eiropā (arī Krievijas daļa aiz Urālu kalniem)
ex 44 Papeļu Populus L. koksne, kuras izcelsmes valsts atrodas Ziemeļamerikas vai Dienvidamerikas kontinentā
ex 44 Platānas Platanus L. (arī koksne, kam nav saglabāta dabīgā apaļā virsma)
  4401 Malka apaļkoku, pagaļu, zaru, žagaru saišķu vai līdzīgos veidos; šķeldas, zāģskaidas un aglomerēti vai neaglomerēti koksnes atlikumi brikešu, granulu vai līdzīgos veidos
ex 4403 Apaļkoki, mizoti vai nemizoti, aptēsti vai neaptēsti:
    - izņemot apstrādātus ar krāsu, kodinātāju, kreozotu vai pārējiem konservantiem
ex 4404 Stīpu koksne; šķelti mieti; nosmailināti pāļi, mieti, atbalsti, bet garenvirzienā nezāģēti
4406 10 00 0 - nepiesūcināti
  4407 Garumā sazāģēti vai citādi apstrādāti kokmateriāli, drāzti vai lobīti, ēvelēti vai neēvelēti, slīpēti vai neslīpēti, saaudzēti vai nesaaudzēti garumā ar zobveida tapām, biezāki par 6 mm
  4415 Koka lādes, kastes, redeļkastes, spoles un līdzīga koka tara; koka kabeļu spoles; paliktņi, kastu paliktņi un pārējie kravu paliktņi; koka paliktņu apmales
  4416 00 00 0 Mucas, muciņas, kubli, toveri un pārējie mucinieku izstrādājumi un to daļas no koka, ieskaitot mucu dēlīšus
9406 00 010 - no koka".

5. Izteikt 2.pielikumu šādā redakcijā:

"2.pielikums
Ministru kabineta
1999.gada 19.oktobra
noteikumiem Nr.355

Fitosanitārajai robežkontrolei pakļautie augi, augu produkti un ar tiem saskarē nonākušie priekšmeti

1. Augi un augu produkti, kuru ievešanai (importam) Latvijā nepieciešams eksportētājas valsts fitosanitārais sertifikāts un Valsts augu aizsardzības dienesta izdota karantīnas atļauja ievešanai (importam), saskaņā ar Latvijas kombinēto nomenklatūru ir šādi:

Kods Apraksts

6.grupa

   

Augoši koki un pārējie augi; bumbuļi, saknes un līdzvērtīgas augu daļas, griezti ziedi un dekoratīvi zaļumi

  0601 Sīpoli, gumi, bumbuļi, saknes ar lapu rozetēm un sakneņi veģetatīvā miera stāvoklī, veģetācijas vai ziedēšanas laikā; cigoriņu augi un saknes, izņemot 1212.preču pozīcijā minētos
  0602 Pārējie augošie augi (ieskaitot to saknes), spraudeņi un potzari; micēlijs
0603 10 - svaigi
0604 91 - svaigi
ex 0604 99 - kastaņu Castenea Mill., ozolu Quercus L., krūmcidoniju Chaenomeles Lindl., klinteņu Cotoneaster Ehrh., vilkābeļu Crataegus L., cidoniju Cydonia Mill., eriobotriju Eriobotrya Lindl., ābeļu Malus Mill., mespilu Mespilus L., pirakantu Pyracantha Roem., bumbieru Pyrus L., pīlādžu Sorbus L. (izņemot Zviedrijas pīlādzi Sorbus intermedia (Ehrh.) Pers.) un stranvēziju Stransvaesia Lindl. ģints augu daļas
    - cukura kļavu Acer saccharum Marsh., dateļpalmu Phoenix L., papeļu Populus L., plūmju Prunus L. un skuju koku Coniferales ģints augu zari un augu daļas, kuru izcelsmes valsts neatrodas Eiropā (arī Krievijas daļa aiz Urālu kalniem)

7.grupa

   

Pārtikas dārzeņi un daži sakņaugi un bumbuļaugi

0701 Kartupeļi, svaigi vai atdzesēti
ex 0703 10 11 0 Sējas sīpoli (sīksīpoli)
0713 33 10 0 - sējai

10.grupa

Graudaugu kultūras

ex 1001 10 00 0 Cietie kvieši sējai
1001 90 10 0 - plēkšņu kvieši sējai
1001 90 91 1 - superelites un augstāko kategoriju sēklas
1002 00 00 1 - superelites un augstāko kategoriju sēklas
1003 00 10 1 - superelites un augstāko kategoriju sēklas
1004 00 00 1 - superelites un augstāko kategoriju sēklas
1005 10 - sēklas
1006 10 10 0 - sējai
1007 00 10 0 - hibrīdi sējai
1008 90 10 - rudzu-kviešu hibrīds (tritikāle)
1008 90 90 0 - pārējie

12.grupa

   

Eļļas augu sēklas un augļi, dažādi graudi, sēklas un augļi; augi rūpniecības un medicīnas vajadzībām; salmi un lopbarība

1203 00 00 0 Kopra
1204 00 10 0 - sējai
1205 00 10 0 - sējai
1206 00 10 0 - sējai
1207 50 10 0 - sējai
ex 1207 99 10 0 Brassica hirta, Brassica nigra un Brassica juncea (L.) Czern. sēklas sējai
ex 1207 99 10 0 Pārējās krustziežu dzimtas Cruciferae augu sēklas sējai
1209 Sēklas, augļi un sporas sējai
ex 1212 30 00 0 Aprikožu, persiku vai plūmju Prunus L. kauliņi, kuru izcelsmes valsts neatrodas Eiropā (arī Krievijas daļa aiz Urālu kalniem)

14.grupa

Augu izcelsmes materiāli pīšanai; augu izcelsmes produkti, kas citur nav minēti

  1404 10 00 0 Neapstrādāti augu izcelsmes produkti, kurus galvenokārt izmanto krāsošanai vai miecēšanai
ex 1404 90 00 0 Ābeļu Malus Mill., bumbieru Pyrus L., cidoniju Cydonia Mill., eriobotriju Eriobotrya Lindl., kastaņu Castanea Mill., klinteņu Cotoneaster Ehrh., krūmcidoniju Chaenomeles Lindl., mespīlu Mespilus L., ozolu Quercus L., pīlādžu Sorbus L. (izņemot Zviedrijas pīlādzi Sorbus intermedia (Ehrh.) Pers.), pirakantu Pyracantha Roem., stranvēziju Stranvaesia Lindl. un vilkābeļu Crataegus L. ģints augu zari un augu daļas
    - cukura kļavu Acer saccharum Marsh., dateļpalmu Phoenix L., papeļu Populus L., plūmju Prunus L. un skuju koku Coniferales ģints augu zari un augu daļas, kuru izcelsmes valsts neatrodas Eiropā (arī Krievijas daļa aiz Urālu kalniem)
    - kastaņu Castanea Mill. un ozolu Quercus L. (izņemot Quercus suber L.) ģints augu nomizota miza
    - cukura kļavu Acer saccharum Marsh., papeļu Populus L., skuju koku Coniferales ģints augu nomizota miza, kuras izcelsmes valsts neatrodas Eiropā (arī Krievijas daļa aiz Urālu kalniem)

30.grupa

Farmācijas produkti

ex 3002 90 50 0 Mikroorganismu kultūras (tikai bioloģiskie augu aizsardzības līdzekļi - dzīvi kukaiņi un pārējie)

2. Augi un augu produkti, kuru ievešanai Latvijā nepieciešams eksportētājvalsts fitosanitārais sertifikāts, saskaņā ar Latvijas kombinēto nomenklatūru ir šādi:

Kods Apraksts
7.grupa
Pārtikas dārzeņi un dažādi sakņaugi un bumbuļaugi
  0706 Burkāni, rāceņi, galda bietes, puravlapu plostbārdis, sakņu selerijas, redīsi un līdzīgi pārtikas sakņaugi, svaigi vai atdzesēti
8.grupa
Pārtikas augļi un rieksti; citrusaugļu un ķirbjaugu mizas
ex 0804 50 00 0 Guavas Psidium L., mango Mangifera L. un mangostāni, kuru izcelsmes valsts neatrodas Eiropā (arī Krievijas daļa aiz Urālu kalniem), svaigi
ex 0805 Citrusaugļi Citrus L., kinkāns Fortunella Swingle, Ķīnas mazie mandarīni Poncirus Raf. un to hibrīdi, svaigi
0808 Āboli, bumbieri un cidonijas, svaigi
  0809 Aprikozes, ķirši, persiki (ieskaitot nektarīnus), plūmes un dzeloņplūmes, svaigas
ex 0810 30 Upenes, baltās vai sarkanās jāņogas, ērkšķogas un pārējie Ribes L. ģints augļi, kuru izcelsmes valsts neatrodas Eiropā (arī Krievijas daļa aiz Urālu kalniem)
ex 0810 40 Dzērvenes, mellenes un pārējie Vaccinium L. ģints augļi, kuru izcelsmes valsts neatrodas Eiropā (arī Krievijas daļa aiz Urālu kalniem)
ex 0810 90 40 0 Pasifloras Passiflora L. augļi, kuru izcelsmes valsts neatrodas Eiropā (arī Krievijas daļa aiz Urālu kalniem)
ex 0810 90 85 0 Anona Annona L., hurma Diospyros L. un Syzygium Gaertn. ģints augļi, kuru izcelsmes valsts neatrodas Eiropā (arī Krievijas daļa aiz Urālu kalniem)
10.grupa
Graudaugu kultūras
ex 1001 10 00 0 - cietie kvieši, izņemot sējai paredzētos
1001 90 91 2 - kodināta elites un I ataudzējuma sēkla
1001 90 91 9 - pārējie
1001 90 99 0 - pārējie
1002 00 00 2 - kodināta elites un I ataudzējuma sēkla
1002 00 00 9 - pārējie
1003 00 10 2 - kodināta elites un I ataudzējuma sēkla
1003 00 10 9 - pārējie
1003 00 90 0 - pārējie
1004 00 00 2 - kodināta elites un I ataudzējuma sēkla
1004 00 00 9 - pārējie
ex 1006 Rīsi, izņemot sējai paredzētos
1007 00 90 0 - pārējie
1008 10 00 0 - griķi
1008 20 00 0 - prosa
1008 30 00 0 - Kanāriju miežubrāļa sēklas
12.grupa
Eļļas augu sēklas un augļi, dažādi graudi, sēklas un augļi; augi rūpniecības vai medicīnas vajadzībām; salmi un lopbarība
  1212 Baltās Amerikas akācijas pupas, jūras aļģes un pārējie ūdensaugi; cukurbietes un cukurniedres, svaigas vai žāvētas, sasmalcinātas vai nesasmalcinātas; augļu kauliņi un kodoli, un pārējie augu izcelsmes produkti (ieskaitot Cichorium in tybus ģints negrauzdētas cigoriņu saknes), kurus galvenokārt lieto uzturā un kuri citur nav minēti
1214 90 10 0 Lopbarības bietes, kāļi un pārējie lopbarības sakņaugi
44.grupa
Koksne un koksnes izstrādājumi
  4401 Malka apaļkoku, pagaļu, zaru, žagaru saišķu vai līdzīgos veidos; šķeldas; zāģskaidas un aglomerēti vai neaglomerēti koksnes atlikumi brikešu, granulu vai līdzīgos veidos
4403 20 - pārējie, skujkoku
4403 41 00 0 - tumšsarkanais meranti, gaišsarkanais meranti un meranti bakau
4403 49 - pārējie
4403 91 00 - no ozola ( Quercus spp.)
4403 92 00 - no dižskābarža ( Fagus spp.)
4403 99 - pārējie
  4404 Stīpu koksne; šķelti mieti, nosmailināti pāļi, mieti, atbalsti, bet garenvirzienā nezāģēti; aptēsti, bet neapvirpoti, neizliekti vai citādi neapstrādāti kokmateriāli spieķu, pātagu, lietussargu rokturu, instrumentu kātu vai līdzīgu izstrādājumu izgatavošanai; šķilas lobītas un drāztas koksnes izgatavošanai groziem un līdzīgiem izstrādājumiem
4406 10 00 0 - nepiesūcināti
  4407 Garumā sazāģēti vai citādi apstrādāti, drāzti vai lobīti, ēvelēti vai neēvelēti, slīpēti vai neslīpēti, saaudzēti vai nesaaudzēti garumā ar zobveida tapām, biezāki par 6 mm
ex 4415 Koka lādes, kastes, redeļkastes, spoles un līdzīga koka tara; koka kabeļu spoles; paliktņi, kastu paliktņi un pārējie kravu paliktņi; koka paliktņu apmales (tikai nesaliktā veidā - sagataves)
  4416 00 00 0 Mucas, muciņas, kubli, toveri un pārējie mucinieku izstrādājumi un to koka daļas, ieskaitot mucu dēlīšus
53.grupa
Pārējās augu tekstilšķiedras
  5303 Džutas šķiedra un pārējās lūksnes tekstilšķiedras (izņemot linšķiedru un rāmiju), neapstrādātas vai apstrādātas, bet nevērptas; to atsukas un atlikas (ieskaitot vērpšanas atlikas un uzirdinātās šķiedras)
  5304 Sizals un pārējās Agave dzimtas augu tekstilšķiedras, neapstrādātas vai apstrādātas, bet nevērptas; to atsukas un atlikas (ieskaitot vērpšanas atlikas un uzirdinātās šķiedras)
  5305 Kokosšķiedras (kopra); abakas (Manilas kaņepāji), rāmijas un pārējās augu tekstilšķiedras, kas citur nav minētas, neapstrādātas vai apstrādātas, bet nevērptas; atsukas un pārējās atlikas (ieskaitot vērpšanas atlikas un uzirdinātās šķiedras)
94.grupa
Saliekamās būvkonstrukcijas
ex 9406 00 10 0 Saliekamās būvkonstrukcijas no koka, kuru izcelsmes valsts neatrodas Eiropā (arī Krievijas daļa aiz Urālu kalniem)
97.grupa
Mākslas darbi, kolekcionēšanas un antīkie priekšmeti
ex 9705 00 00 0 Kolekcijas un kolekcionēšanas priekšmeti zooloģijā un botānikā".

Ministru prezidents A.BĒRZIŅŠ

Zemkopības ministrs A.Slakteris

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!