• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vēstulē Eiropas Savienības enerģētikas komisāram. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.2006., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/130262

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nosūtot Saeimai otrreizējai caurlūkošanai Publisko iepirkumu likumu

Vēl šajā numurā

14.03.2006., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēstulē Eiropas Savienības enerģētikas komisāram

Pirmdien, 13.martā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis nosūtījis ES enerģētikas komisāram Andrim Piebalgam vēstuli, kurā izteikta atzinība par Komisijas atbildīgo dienestu sekmīgi paveikto darbu enerģētikas Zaļās grāmatas izstrādē. Dokuments iezīmē tendences Eiropas enerģētikas sektora tālākajā attīstībā un vienlaikus ieskicē arī galvenās enerģētikas sektora attīstības vadlīnijas nākamajās desmitgadēs.

Vēstulē norādīts, ka enerģētikas Zaļās grāmatas sagatavošana iezīmē tikai procesa sākumu, kuram jāseko gan likumdošanas iniciatīvām, gan konkrētiem projektiem, bet, galvenais, iezīmētajām idejām ir jārealizējas un jānodrošina Eiropas Savienības valstu enerģētiskā neatkarība.

Ministru prezidents savā vēstulē uzsver: “Iepazīstoties ar Zaļo grāmatu, jāatzīst, ka Komisija lielā mērā ir ņēmusi vērā tos jautājumus, kurus kā problemātiskus norādīju savā vēstulē Komisijas prezidentam un Jums šā gada 31. janvārī. Turklāt Zaļā grāmata precīzi atspoguļo arī tās problēmas, kuras minētas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ministru prezidentu 27.februārī Traķos kopīgi parakstītajā deklarācijā.”

Ministru prezidents informē, ka Latvijas valdība jau tuvākajā laikā diskutēs par Latvijas enerģētiskā sektora attīstības pamatnostādnēm un lielā mērā tās saskan ar tiem uzstādījumiem, kuri iestrādāti Zaļajā grāmatā.

“23. un 24. marta Eiropadomē enerģētikas jautājums būs viens no centrālajiem, un es ceru, ka valstu un valdību vadītāju līmenī spēsim vienoties jau par konkrētām iniciatīvām enerģētikas jomā, kas sekmētu gan enerģētisko resursu apgādes drošību, gan iezīmēs tos jautājumos, kuros jāpieņem kopēja ES likumdošana.”

Vēstules noslēgumā Ministru prezidents atzīmē: “Piebalga kungs, varat rēķināties ar Latvijas valdības atbalstu ES kopējās enerģētikas veidošanas procesā, kas veicinās Baltijas valstu integrācijas procesu ES enerģētikas sistēmā.”

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!