• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nosūtot Saeimai otrreizējai caurlūkošanai Publisko iepirkumu likumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.2006., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/130263

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

14.03.2006., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nosūtot Saeimai otrreizējai caurlūkošanai Publisko iepirkumu likumu

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 10.martā nosūtīja vēstuli Saeimas priekšsēdētājai Ingrīdai Ūdrei, lūdzot otrreiz caurlūkot 2006.gada 2.martā Saeimā pieņemto Publisko iepirkumu likumu:

“2006.gada 2.martā Saeima pieņēma Publisko iepirkumu likumu. Likums risina vairākus svarīgus ar iepirkumu procedūru saistītus jautājumus, tajā skaitā palielina sabiedrības informētību par iepirkumu norisi valsts un pašvaldību iestādēs, šī procesa atklātību, kā arī paredz ieviest dinamisko iepirkumu sistēmu.
Taču vēlos norādīt, ka elektronisko sakaru komersantu neiekļaušana izņēmumos no Publisko iepirkumu likuma, izslēdzot no likuma likumprojekta sākotnējā redakcijā ietverto 15.pantu, rada situāciju, kurā Latvijas Republika neizpilda savas saistības pret Eiropas Savienību (ES) attiecībā uz Direktīvas 2004/18/EK ieviešanu. Minētās Direktīvas 13.pants paredz īpašu izņēmumu noteikšanu telekomunikāciju jomā, proti, neattiecināt publisko iepirkumu procedūras uz līgumiem, kuru galvenais mērķis ir ļaut līgumslēdzējām iestādēm nodrošināt vai izmantot publiskos telekomunikāciju tīklus vai sniegt sabiedrībai vienu vai vairākus telekomunikāciju pakalpojumus.
Tas attiecīgi dod Eiropas Komisijai tiesības ierosināt pārkāpumu procedūru atbilstoši Eiropas Kopienas līgumam 226.pantam par to, ka Latvijas Republikā tiek nepareizi interpretēti minētie ES iepirkuma procedūru noteikumi, kas savukārt varētu novest pie Eiropas Kopienu tiesas sprieduma par Latvijas kā ES dalībvalsts saistību neizpildi un attiecīgas soda naudas uzlikšanu par šo pārkāpumu.
Ņemot vērā iepriekš norādīto, pamatojoties uz Latvijas Republikas Satversmes 71.pantu, nosūtu 2006.gada 2.martā Saeimā pieņemto Publisko iepirkumu likumu otrreizējai caurlūkošanai.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!