• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Moldovas starpvalstu dialogu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2006., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/130378

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Igaunijas republikas bijušais prezidents Lennarts Meri miris...

Vēl šajā numurā

15.03.2006., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Moldovas starpvalstu dialogu

Ārlietu ministrs Artis Pabriks otrdien, 14.martā, tiekoties ar Moldovas ārlietu un Eiropas integrācijas ministru Andreju Stratanu, uzsvēra, ka Moldovai būtu aktīvāk jāveic reformas valsts pārvaldes, tiesu sistēmas un citās jomās, iezīmējot Moldovas politisko gribu tuvināties Eiropas Savienībai (ES). Ministrs norādīja, ka veiksmīgu reformu gadījumā Moldova tiktu uztverta kā labs paraugs citām reģiona valstīm, kā arī akcentēja, ka reformas nav vajadzīgas ES, bet Moldovas pilsoņiem. Artis Pabriks vērsa Moldovas kolēģa uzmanību, ka ES dienaskārtībā pēdējā laikā aktuāls kļuvis Piedņestras jautājums.

“Latvijas iedzīvotāji un valsts amatpersonas uz Moldovu un citām šā reģiona valstīm raugās ar lielām simpātijām, tāpēc Latvija ar prieku sniegtu atbalstu un dalītos pieredzē reformu veikšanā, lai Moldova nākotnē kļūtu par stabilu, drošu labklājības zemi,” bilda Artis Pabriks.

Savukārt Moldovas ārlietu ministrs pozitīvi novērtēja aktīvo starpvalstu dialogu un veiksmīgo sadarbību sociālajā, ekonomikas un politikas jomā. Viņš pauda prieku par panākto vienošanos konsulārajos jautājumos, ka nākotnē Moldovas pilsoņi varētu tikt atbrīvoti no maksas par Latvijas vīzu saņemšanu, kas ir svarīgi arī biznesa kontaktu dibināšanai. Pēc ministra teiktā, Moldova ar lielu interesi seko līdzi Latvijas straujajai ekonomiskajai izaugsmei, cenšoties ņemt paraugu no Baltijas valstīm savu reformu veikšanā. Sarunas laikā viņš informēja arī par Moldovas aktivitātēm Eiropas integrācijas jomā.

Runājot par divpusējām attiecībām, Artis Pabriks uzsvēra, ka valstīm ir jāattīsta līgumtiesiskā sadarbība, kuras ietvaros šā gada aprīļa sākumā Latvijas prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas valstsvizītes Moldovā laikā tiks parakstīti attīstības sadarbības līgumi. Ministrs informēja, ka Latvijā jau ir izsludināts granta projektu konkurss projektiem Moldovā un Gruzijā, kuru kopējais budžets ir 90 000 latu. Vienlaikus ministrs atgādināja, ka ekonomisko attiecību potenciāls joprojām nav pilnībā izmantots un Moldovas uzņēmēji, atrodot vietu Latvijas tirgū, iekļūtu arī ES kopējā tirgū.

Ministri pārrunāja arī enerģētikas drošības jautājumus ES un Moldovā un ar to saistītās problēmas, kā arī Rumānijas un Bulgārijas iestāšanās ES ietekmi uz Moldovu.

ĀM Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!