• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kuveita, iepazīstoties ar Latviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2006., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/130380

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Moldovas starpvalstu dialogu

Vēl šajā numurā

15.03.2006., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kuveita, iepazīstoties ar Latviju

Otrdien, 14.martā, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle tikās ar Kuveitas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Abdulhamidu Abdallāhu al Avadi (Abdulhamid Abdullah Al Awadhi).

Tikšanās laikā puses pārrunāja jautājumus, kas skar Latvijas un Kuveitas divpusējo attiecību padziļināšanas iespējas, kā arī starptautiskās aktualitātes.

Ārlietu komisijas priekšsēdētāja V.Paegle sveica vēstnieku Saeimā un apsveica likuma par sieviešu tiesībām pieņemšanu Kuveitā pagājušajā gadā. V.Paegle norādīja, ka attiecības starp Latviju un Kuveitu vērtējamas kā labas un nākotnē iespējams tās padziļināt gan politikā un ekonomikā, gan arī kultūrā un izglītībā.

Arī Kuveitas vēstnieks bija vienisprātis, ka abām valstīm ir daudz kopīga un mazām valstīm ir jāsadarbojas, lai tādējādi sasniegtu savus mērķus. Viņš uzsvēra, ka Kuveita ir ieinteresēta kontaktu paplašināšanā un parlamentārās sadarbības attīstīšanā.

Pārrunājot enerģētikas jautājuma aktualitāti Eiropā, vēstnieks informēja, ka Kuveitas naftas eksporta apjomi palielinās un Kuveita varētu palīdzēt arī Latvijai ar dažādu naftas produktu piegādi.

Sarunas noslēgumā tās dalībnieki pieskārās arī situācijai Irākā, uzsverot tās stabilizēšanās svarīgumu. “Mums ir svarīga demokrātisko vērtību nostiprināšana gan Irākā, gan visā reģionā,” atzina Kuveitas vēstnieks.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!