• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006.gada 14.marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2006., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/130505

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par situāciju darbaspēka sagatavošanā Latvijā

Vēl šajā numurā

16.03.2006., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2006.gada 14.marta sēdē

Par grozījumiem Lauku attīstības plānā

Valdība 14.martā akceptējusi Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos “Kārtība, kādā ieviešams programmdokuments “Latvijas Lauku attīstības plāns Lauku attīstības programmas īstenošanai 2004.–2006.gadam””.

Normatīvais akts papildināts ar jaunu pasākumu “Erozijas ierobežošana”, kura mērķis ir samazināt ūdens un vēja erozijas negatīvo ietekmi lauksaimniecības zemēs. Lauksaimnieks saņems atbalstu, ja ziemas periodā no 15.novembra līdz nākamā gada 1.martam vismaz 70% no saimniecības lauksaimniecībā izmantojamās zemes būs aizņemtas ar zaļajām platībām. Ir papildināts arī pasākuma “Agrovide” apakšpasākums “Lauksaimniecības dzīvnieku ģenētisko resursu saglabāšana”, paredzot atbalstu Latvijas vietējās kazu šķirnes dzīvnieku ģenētisko resursu saglabāšanai.

Noteikumi paredz: lai izvairītos no atbalsta maksājumu izmantošanas neatbilstoši mērķim (par darbībām, kas nav uzskatāmas par aktīvu lauksaimniecisku darbību) pasākumā “Mazāk labvēlīgie apvidi un apvidi ar ierobežojumiem vides aizsardzības nolūkā”, atbalsta saņēmējam jānodrošina minimālais lopu blīvums (0,2 dzīvnieku vienības uz 1 ha) pastāvīgo pļavu un ganību, aramzemē sēto ilggadīgo zālāju platībās, kas pārsniedz 30 ha. Savukārt grozījumi pasākumā “Priekšlaicīgā pensionēšanās” paredz, ka saimniecības atdevējs ir vismaz 55 gadus vecs un nav vēl sasniedzis valsts vecuma pensijai atbilstošo vecumu saimniecības atdošanas brīdī. Pasākuma “Standartu sasniegšana” grozījumi noteic, ka atbalstu kūtsmēslu krātuvju būvniecībai var saņemt saimniecības, kuras atrodas vides īpaši jutīgajā teritorijā vai kuras saņēmušas atļauju A kategorijas piesārņojošās darbības veikšanai.

Grozījumi pasākuma “Standartu sasniegšana” aktivitātē “Higiēnas standartu nodrošināšana piena ražošanā (ieguldījumi piena slaukšanas un piena dzesēšanas aprīkojumā)” paredz atbalstu piena slaukšanas un piena dzesēšanas aprīkojuma iegādei arī tām saimniecībām, kurās ražo kazas pienu.

Arī pasākums “Standartu sasniegšana” ir papildināts ar jaunām aktivitātēm: “Mākslīgās ventilācijas sistēmas aprīkošana ar trauksmes ierīci un nodrošināšana ar rezerves ventilāciju”, “Ūdens apgādes sistēmas ierīkošana vai atjaunošana dzīvnieku novietnēs”, “Atbilstošu sprostu ierīkošana jaunlopiem”, “Atnešanās boksu ierīkošana sivēnmātēm un aizgaldu ierīkošana atšķirtiem sivēniem”.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

 

Par piejūras dabas parku aizsardzību un izmantošanu

14.martā Ministru kabineta (MK) sēdē akceptēti MK noteikumu projekti “Dabas parka “Piejūra” individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi” un “Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 15.jūnija noteikumos Nr.212 “Noteikumi par dabas liegumiem””.

Vides ministrijas sagatavotais noteikumu projekts “Dabas parka “Piejūra” individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi” nosaka piejūras dabas parka individuālo aizsardzības un izmantošanas kārtību, lai nodrošinātu teritorijai raksturīgo jūras piekrastes ekosistēmu kompleksa saglabāšanu, īpaši aizsargājamo sugu un biotopu aizsardzību, vienlaikus saglabātu dabas un kultūrvēsturiskās vērtības sabiedrības izglītošanai un atpūtai dabas parkā. Noteikts arī piejūras dabas parka funkcionālais zonējums: dabas lieguma zona, dabas parka zona un neitrālā zona. Dabas lieguma zona izveidota dabisko biotopu un īpaši aizsargājamo sugu saglabāšanai. Piejūras dabas parka zona izveidota, lai saglabātu jūras piekrastei raksturīgos biotopus, sugas un ainavu, kā arī lai saglabātu dabas un kultūrvēsturiskās vērtības sabiedrības izglītošanai un atpūtai dabas parkā. Neitrālā zona izveidota, lai veicinātu ilgtspējīgu attīstību dabas parkā esošajās apdzīvotajās vietās.

Ar MK noteikumu projektu “Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 15.jūnija noteikumos Nr.212 “Noteikumi par dabas liegumiem”” tiek atcelti piejūras dabas parkā esošie dabas liegumi “Vakarbuļļi”, “Daugavgrīva” un “Ummis”, to vietā nosakot dabas lieguma un dabas parka zonu.

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!