• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas delegācijas vizīti Ķīnā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2006., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/130640

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mācību programmu latviešu bērniem Īrijā

Vēl šajā numurā

17.03.2006., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas delegācijas vizīti Ķīnā

Trešdien, 16.martā, turpinājās Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Normana Penkes vadītās Latvijas delegācijas vizīte Ķīnā. 14. un 15.martā Latvijas delegācija apmeklēja Šanhajas Augsto tehnoloģiju parku, kā arī Somijas un Ķīnas inovāciju centru FINCHI, kura uzdevums ir veicināt ne tikai Somijas un Ķīnas divpusējos projektus, bet arī kontaktus globālajā tirgū. Centra darbības jomas ir ražošanas procesi medicīnā un videi draudzīgās biotehnoloģijas. Centrs sadarbojas arī ar citiem reģiona partneriem.

Valsts sekretārs Normans Penke tikās arī ar kompānijas “Shanghai Shipping Exchange” prezidentu Džanu Je. Sarunās apliecināta ieinteresētība sadarboties loģistikas un kravu pārvadājumu projektos. Šanhaja plānojusi līdz 2020.gadam kļūt par lielāko pasaules kravu pārkraušanas un tirdzniecības centru.

Tiekoties ar Šanhajas Tirdzniecības palātas priekšsēdētāju Ceņu Fužunu, Latvijas pārstāvji apsprieda turpmākās sadarbības paplašināšanu. Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Ķīnas Komercpalāta sadarbības līgumu noslēdza 2005.gadā.

Tiekoties ar Šanhajas pilsētas mēra vietnieku Tanu Dendzji, Ķīnas puse tika informēta par Latvijas uzņēmēju vēlmi apgūt Ķīnas tirgu un perspektīvākajām sadarbības nozarēm. Tā kā 2010.gadā Šanhaja gatavojas uzņemt “Expo” izstādes dalībniekus, piedalīties “Expo 2010” aicināja arī Latviju.

Šanhajas apmeklējuma laikā notika arī neformālas tikšanās ar latviešiem, kas dzīvo un strādā šajā nozīmīgajā Ķīnas un visa Austrumāzijas reģiona pilsētā. Pilsētas attīstības muzejā Latvijas delegācija iepazinās ar pilsētas stratēģiskās attīstības plāniem.

16.martā turpinājās abu valstu Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas Ķīnas Ārlietu ministrijā Pekinā.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!