• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2000. gada 21. novembra protokola izraksts Nr. 55 "Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.55 izraksts". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.2000., Nr. 424/425 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13065

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents - intervijā Latvijas Radio vakar, 23.novembrī

Vēl šajā numurā

24.11.2000., Nr. 424/425

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: protokola izraksts

Numurs: 55

Pieņemts: 21.11.2000.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.55 izraksts

Rīgā 2000.gada 21.novembrī

13.§

Grozījums Ministru kabineta 2000.gada 1.augusta sēdes protokollēmumā (prot. Nr.34, 36.§) "Par dotācijām dzelzceļa pasažieru pārvadājumiem"

Apspriešanā piedalījās: A.Gorbunovs, A.Bērziņš.

Nolēma:

Izdarīt Ministru kabineta 2000.gada 1.augusta sēdes protokollēmumā (prot. Nr.34, 36.§) "Par dotācijām dzelzceļa pasažieru pārvadājumiem" grozījumu un izteikt 4.punktu šādā redakcijā:

"4. Satiksmes ministrijai iesniegt Valsts kancelejā Ministru prezidenta rīkojuma projektu par darba grupas izveidi pasažieru pārvadājumu koncepcijas aktualizēšanai un valsts un pašvaldību pasūtījuma īstenošanas kārtības izstrādāšanai. Darba grupas sastāvā iekļaut Ekonomikas ministrijas, Finansu ministrijas, Satiksmes ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, pašvaldību un profesionālo organizāciju pārstāvjus."

23.§

Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Lattelekom" darbību

Apspriešanā piedalījās: A.Gorbunovs, G.Strautmanis, A.Požarnovs, R.Zīle, I.Sāmīte, J.Naglis, G.Bērziņš, V.Kulbergs, J.Krūmiņš, A.Kalvītis, I.Rudaka, E.Karnītis, K.Greiškalns, A.Bērziņš.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Lattelekom" Direktoru padomes priekšsēdētāja G.Strautmaņa informāciju par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Lattelekom" darbību laikposmā no 1994. līdz 2000.gadam. Konstatēt, ka Latvijas Republika savas pamatpretenzijas pret sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Lattelekom" darbību ir izteikusi 2000.gada 8.novembra atbildes rakstā Starptautiskās tirdzniecības palātas Starptautiskajai arbitrāžas tiesai.

2. Ņemot vērā, ka sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Lattelekom" ir telekomunikāciju infrastruktūras uzņēmums, kam ir ekskluzīvas tiesības sniegt telekomunikāciju pamatpakalpojumus Latvijas Republikā, un Latvijas valstij pieder 51 % no sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Lattelekom" kapitāla daļām, un tās primārā interese uzņēmuma darbībā ir modernas telekomunikāciju infrastruktūras izveide (arī moderno telekomunikāciju un datu pārraides pakalpojumu pieejamība visā valsts teritorijā), kā arī pamatojoties uz likumu "Par telekomunikācijām" un Ministru kabineta 1998.gada 18.augusta sēdē apstiprināto Latvijas Republikas telekomunikāciju sektorpolitiku laikposmam no 1998. līdz 2003.gadam (prot. Nr.45, 45.§):

Privatizācijas aģentūrai sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Lattelekom" valsts pilnvarnieku pilnvarojuma līgumā paredzēt pienākumu stingri sekot jumta līguma prasību izpildei, kā arī uzdevumu nodrošināt, ka līdz 2000.gada beigām atbilstoši sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Lattelekom" pienākumiem saskaņā ar likumu un tās līgumiskajām saistībām tiek izstrādāts un apstiprināts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Lattelekom" investīciju, biznesa un darba plāns turpmākajam laikposmam un atbilstoši detalizēti plāni katram gadam, kuros noteikti arī šādi uzdevumi:

2.1. par galveno prioritāti noteikt publiskā telekomunikāciju tīkla infrastruktūras un telekomunikāciju pamatpakalpojumu attīstību visā valsts teritorijā, lai nodrošinātu digitālo telekomunikāciju starptautiskajiem standartiem atbilstošas kvalitātes telekomunikāciju pamatpakal

pojumu sniegšanu un to pieejamību visiem Latvijas iedzīvotājiem, kā arī pilnībā nodrošināt finansiālos un materiālos resursus, kas nepieciešami minētā uzdevuma izpildei;

2.2. 2001.gadā pabeigt integrētu un drošu datu pārraides ciparu tīklu ierīkošanu visā valsts teritorijā, lai nodrošinātu visām Latvijas mācību iestādēm, bibliotēkām un pašvaldību domēm (padomēm) pieeju tīklam "Internet". Šī uzdevuma izpildes termiņus un grafikus saskaņot ar Izglītības ministriju, Kultūras ministriju un īpašu uzdevumu ministru valsts reformu lietās un iesniegt Satiksmes ministrijā;

2.3. 2001.gadā nodrošināt taksofonu ierīkošanu visos lauku sabiedriskajos centros, izpildes termiņus saskaņot ar attiecīgajām pašvaldībām un iesniegt Satiksmes ministrijā.

3. Privatizācijas aģentūrai uzraudzīt, lai valsts pilnvarnieki sabiedrībā ar ierobežotu atbildību "Lattelekom" nodrošinātu šī protokollēmuma 2.punktā noteikto uzdevumu izpildi, un reizi pusgadā iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē informāciju par minēto uzdevumu izpildes gaitu.

4. Satiksmes ministrijai kopīgi ar Ekonomikas ministriju izvērtēt to Ministru kabineta lēmumu aktualitāti, kas saistīti ar sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Lattelekom" darbību, un iesniegt attiecīgus priekšlikumus Ministru kabinetā.

25.§

Par funkciju un institucionālās sistēmas analīzes veikšanas metodiku

Apspriešanā piedalījās: J.Krūmiņš, S.Proskurovska, A.Kalvītis, I.Labucka, A.Bērziņš.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās J.Krūmiņa sniegto informāciju.

2. Apstiprināt funkciju un institucionālās sistēmas analīzes veikšanas metodiku.

3. Ministrijām, veicot funkciju un institucionālās sistēmas vertikālo analīzi, izmantot funkciju un institucionālās sistēmas analīzes veikšanas metodiku.

4. Ministrijām līdz 2001.gada 1.janvārim sagatavot un iesniegt īpašu uzdevumu ministram valsts reformu lietās priekšlikumus par nozarēm, kurās veicama valsts pārvaldes funkciju un institucionālās sistēmas horizontālā analīze.

26.§

Par pasākumu plānu uzņēmējdarbības vides uzlabošanai

Apspriešanā piedalījās: A.Kalvītis, A.Liepiņš, G.Bērziņš, A.Požarnovs, A.Slakteris, J.Krūmiņš, A.Gorbunovs, A.Bērziņš.

Nolēma:

1. Akceptēt pasākumu plāna projektu uzņēmējdarbības vides uzlabošanai.

2. Ekonomikas ministrijai (Latvijas Attīstības aģentūrai) precizēt plānu saskaņā ar izteiktajiem priekšlikumiem un iesniegt to Valsts kancelejā.

3. Valsts kancelejai nosūtīt plānu visiem Ministru kabineta locekļiem.

4. Ekonomikas ministram iesniegt ziņojumu Ministru prezidentam par plāna izpildes gaitu un citiem uzņēmējdarbības vides uzlabošanai nepieciešamajiem pasākumiem līdz 2001. gada 2.aprīlim.

5. Plānā minētajām ministrijām un citām institūcijām noteiktajos termiņos izpildīt norādītos uzdevumus.

6. Atbildīgajām valsts institūcijām katru mēnesi līdz piektajam datumam sniegt informāciju Ekonomikas ministrijai (Latvijas Attīstības aģentūrai) par pasākumu plānā doto uzdevumu izpildi.

7. Atbildīgajām ministrijām mēneša laikā sniegt ziņojumu Ministru prezidentam par tām uzdoto uzdevumu iekļaušanu ministriju rīcības plānos valdības deklarācijas izpildei.

8. Atzīt par spēku zaudējušu Ministru kabineta 2000.gada 5.septembra sēdes protokollēmumu (prot. Nr.41, 42.§) "Par pasākumu plānu uzņēmējdarbības vides uzlabošanai".

29.§

Par Eiropas Savienības PHARE 2001.gada Nacionālās programmas Ekonomiskās un sociālās kohēzijas sadaļas finansējuma sadalījumu

Apspriešanā piedalījās: R.Zīle, J.Krūmiņš, K.Greiškalns, A.Bērziņš.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīles sniegto informāciju.

2. Noteikt, ka finansējuma sadalījums Eiropas Savienības PHARE 2001.gada Nacionālās programmas sadaļas "Investīcijas ekonomiskajā un sociālajā kohēzijā (izlīdzināšana)" ietvaros tiek paredzēts šādi:

1 milj. eiro — atbalsts programmas ieviešanas institūcijām;

3 milj. eiro — mērķa sektoram "Ar uzņēmējdarbību saistītās infrastruktūras attīstība" (visā valsts teritorijā);

5 milj. eiro — Latgalei un Zemgalei (1 milj. eiro katrai) un Kurzemei un Vidzemei (1,5 milj. eiro katrai).

36.§

Par Lauksaimniecības subsīdiju valsts programmu 2000.gadam

Apspriešanā piedalījās: A.Slakteris, A.Bērziņš.

Nolēma:

1. Akceptēt Zemkopības ministrijas iesniegto precizēto "Lauksaimniecības subsīdiju valsts programmu 2000.gadam".

2. Zemkopības ministrijai svītrot programmas 7.punktu un iesniegt programmu Valsts kancelejā.

3. Atzīt par spēku zaudējušu Ministru kabineta 2000.gada 17.oktobra sēdes protokollēmuma (prot. Nr.49, 35.§) "Par lauksaimniecības subsīdiju valsts programmu 2000.gadam" 1.punktu.

Ministru prezidents A.BĒRZIŅŠ

Valsts kancelejas direktore G.Veismane

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!