• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Dānijas aizsardzības ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.03.2006., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/130824

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kuveitas vēstnieka iepazīšanās vizīti

Vēl šajā numurā

21.03.2006., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Dānijas aizsardzības ministra vizīti Latvijā

Pie Valsts prezidentes

 Pirmdien, 20.martā, Rīgas pilī uzņemot Dānijas aizsardzības ministru Sērenu Gādi (Søren Gade), Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pateicās par atbalstu Latvijai NBS pilnveidošanā, kā arī par Dānijas atbalstu NATO galotņu sanāksmes sarīkošanai Latvijā.

V.Vīķe-Freiberga un S.Gāde apmainījās viedokļiem par gaidāmo NATO galotņu sanāksmes tematiku, kā arī par NATO sadarbību ar ES un ANO miera nodrošināšanā pasaulē.

S.Gāde pauda apbrīnu par Latvijas straujo ekonomisko izaugsmi, kā arī atzinīgi izteicās par Latvijas karavīru sagatavotību un profesionalitāti miera nodrošināšanas operācijās pasaulē. “Latvijas karavīri ir dienējuši Dānijas bataljona sastāvā Kosovā, un arī no citām operācijām mēs dzirdam par Latvijas karavīru augsto profesionalitāti,” sacīja Dānijas aizsardzības ministrs.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas deputātiem

Pirmdien, 20.martā, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš un komisijas priekšsēdētāja biedrs Guntis Bērziņš tikās ar Dānijas aizsardzības ministru Sērenu Gādi (Søren Gade).

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Dānijas aktualitātes aizsardzības un drošības politikā, kā arī abu valstu turpmākos plānus dalībai starptautiskajās organizācijās.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs J.Dalbiņš pateicās par Dānijas sniegto atbalstu Latvijai aizsardzības jomā un atzina, ka sadarbība turpināma, stiprinot politiskos kontaktus un padziļinot divpusējās attiecības.

Dānijas aizsardzības ministrs S.Gāde interesējās par notiekošajām reformām Latvijas bruņotajos spēkos, pārejot uz profesionālo armiju un to attīstot, jo pašreiz arī Dānijā notiek bruņoto spēku reorganizācija. “Mēs vēlamies jums palīdzēt un atbalstīt šajās reformās, ja tas ir nepieciešams,” sacīja S.Gāde. Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs informēja par karavīru ekipējuma uzlabošanu, izmaiņām armijas struktūrā, uzsverot nepieciešamību izmantot tās maksimālās iespējas dažādu uzdevumu veikšanā.

Pārrunājot dalību starptautiskajā miera misijā Irākā, Dānijas aizsardzības ministrs pauda viedokli, ka karavīru veiktais ieguldījums stabilitātes nodrošināšanā reģionā ir nozīmīgs.

Sarunas noslēgumā spriests arī par notikušajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām un sadarbības projektiem ar Eiropas Savienības kaimiņvalstīm.

Saeimas preses dienests

 

Pie aizsardzības ministres

Pirmdien, 20.martā, aizsardzības ministre Linda Mūrniece tikās ar Dānijas aizsardzības ministru Sērenu Gādi (Søren Gade).

Aizsardzības ministre L.Mūrniece pateicās Dānijai par tās sniegto atbalstu Latvijas bruņotajiem spēkiem un pauda gandarījumu par abu valstu veiksmīgo un daudzveidīgo sadarbību aizsardzības jomā, kā arī Dānijas aktīvo iesaistīšanos Baltijas valstu kopīgajos militārajos projektos.

Dānijas aizsardzības ministrs izteica atzinību par to, cik pašaizliedzīgi Latvijas karavīri pilda savus uzdevumus. Viņš norādīja, ka Dānija arī turpmāk dos savu ieguldījumu gan Latvijas bruņoto spēku attīstībā, gan atbalstot Baltijas valstu militāros projektus.

Tikšanās laikā ministri pārrunāja abu valstu turpmākos plānus dalībai starptautiskajās operācijās, kā arī NATO un Eiropas Savienības sadarbību.

Vizītes ietvaros Dānijas aizsardzības ministrs vakar tikās ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāju Juri Dalbiņu un Dānijas aizsardzības padomnieku grupu.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!