• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Indijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.03.2006., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/130825

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Ķīnas divpusējām politiskajām konsultācijām

Vēl šajā numurā

21.03.2006., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Indijā

Ārlietu ministrs Artis Pabriks pirmdien, 20.martā, tikās ar Indijas ārlietu valsts ministru Anandu Šarmu (Anand Sharma) un apsprieda vajadzību veikt reformas ANO. Amatpersonas bija vienisprātis, ka nākamajam ANO ģenerālsekretāram jābūt spēcīgai personībai, kas lielu uzmanību veltītu ANO reformām, lai organizācija atbilstu mūsdienu politiskajai, ekonomiskajai un drošības situācijai un sasniegtu izvirzītos mērķus. Indijas ārlietu valsts ministrs pateicās Latvijai par atbalstu ANO Drošības padomes paplašināšanai.

Tikšanās laikā ministri vienojās, ka abu valstu ārlietu ministrijas turpinās politisko konsultāciju procesu, lai aktivizētu Latvijas un Indijas sadarbību un apspriestu globālos un reģionālos jautājumus. Artis Pabriks iesniedza Indijas ārlietu ministram Latvijas izstrādāto līguma projektu par Latvijas Republikas un Indijas Republikas sadarbību ekonomisko attiecību jomā tādās nozarēs kā tūrisms, izglītība, transports, informācijas tehnoloģijas, biotehnoloģijas u. c. Viņš arī uzsvēra, ka mūsu valsts ir ieinteresēta arī citu līgumu noslēgšanā, piemēram, par investīciju aizsardzību un dubulto nodokļu aplikšanu.

Pēc A.Pabrika teiktā, ka Latvija ir īpaši ieinteresēta paplašināt ekonomiskās attiecības informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju jomās, jo Latvijā tās šobrīd strauji attīstās.

Indijas ārlietu valsts ministrs atzīmēja, ka abām valstīm ir arī tāda kopīga iezīme kā strauja ekonomiskā attīstība, ar ko viņš Latviju apsveica.

Sarunas gaitā ministri apsprieda arī latviešu un indiešu kultūru saikni.

Oficiālas vizītes ietvaros Artis Pabriks tikās arī ar zinātnes un tehnoloģijas ministru Kapilu Sibalu  (Kapil Sibal) un vienojās, ka jāattīstīta sadarbība starp abu valstu izglītības ministrijām, lai veicinātu pasniedzēju un studentu apmaiņu, kā arī kopīgu zinātnisku projektu veidošanos.  

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!