• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kuveitas vēstnieka iepazīšanās vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.03.2006., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/130826

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Indijā

Vēl šajā numurā

21.03.2006., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kuveitas vēstnieka iepazīšanās vizīti

Pie ārlietu ministra

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 17.martā tikās ar Kuveitas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Abdulhamidu Abdallāhu al Avadi (Abdulhamid Abdullah Al Awadhi), kurš 14.martā iesniedza akreditācijas vēstules Valsts prezidentei.

Tikšanās laikā ministrs un vēstnieks pārrunāja abu valstu sadarbību starptautiskajās organizācijās un iesaisti reģionālajos demokrātijas attīstīšanas procesos. Tika pārrunātas attiecības ar kaimiņvalstīm, kā arī Tuvo Austrumu reģiona problemātika un globālie drošības jautājumi.

Sarunas laikā Artis Pabriks lūdza Kuveitas atbalstu arābu valodas apguvei Latvijas diplomātiem. “Pēc iestāšanās Eiropas Savienībā Latvija var veltīt vairāk uzmanības attiecību veidošanai ar citiem pasaules reģioniem. Lai sekmētu pozitīvu kontaktu veidošanos, tuvā nākotnē kādā no arābu pasaules valstīm plānots atvērt Latvijas vēstniecību, tādēļ Ārlietu ministrijai ir īpaši nepieciešami darbinieki, kuri pārvaldītu arābu valodu,” teica ministrs. Kuveitas vēstnieks pauda atbalstu šai idejai un solīja sniegt informāciju par valodas apguves iespējām savas valsts universitātēs un citās mācību iestādēs, kā arī par diplomātiem pieejamām stipendijām.

Līdzšinējā divpusējā sadarbība tiek vērtēta pozitīvi, taču būtu jāintensificē turpmākie starpvalstu sakari. Vēstnieks informēja, ka Kuveita nopietni apsver iespēju tuvā nākotnē investēt Latvijas ekonomikā.

Vēstnieks Abdulhamids Abdallāhs al Avadi ir trešais Latvijā akreditētais Kuveitas vēstnieks. Vēstnieks rezidē Berlīnē. Kuveita atzina Latvijas neatkarību 1991.gada 15.septembrī, bet starpvalstu diplomātiskās attiecības nodibinātas 1994.gada 15.jūlijā. Kuveita ir vienīgā Persijas līča valsts, kuras vēstnieks akreditēts Latvijā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!