• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Ķīnas divpusējām politiskajām konsultācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.03.2006., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/130827

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar Rīgā, Aizsardzības ministrijā, profesionālā sarunā tikās Latvijas Republikas aizsardzības ministre Linda Mūrniece un Dānijas Karalistes aizsardzības ministrs Sērens Gāde

Vēl šajā numurā

21.03.2006., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Ķīnas divpusējām politiskajām konsultācijām

Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Normana Penkes vadītās politiskās konsultācijas ar Ķīnas Tautas Republikas (ĶTR) Ārlietu ministrijas pārstāvjiem notika Pekinā 16. un 17.martā. Ķīnas delegāciju vadīja ĶTR ārlietu ministra vietnieks Džans Jesuijs. Sarunās apspriestas Latvijas un Ķīnas divpusējo attiecību aktualitātes un atzīmēts, ka šogad aprit 15 gadu kopš abu valstu diplomātisko attiecību nodibināšanas. Latvijas un Ķīnas dialogs turpina veiksmīgi attīstīties, notiek regulāra vizīšu apmaiņa. Pastāv potenciāls attīstīt sadarbību pašvaldību līmenī. Šobrīd tiek gatavota divpusējā kultūras sadarbības programma.

Delegācijas pārrunāja reģionālos drošības politikas jautājumus, attiecības ar Krieviju, Japānu un situāciju Korejas pussalā. Pastiprināta uzmanība pievērsta ĶTR sadarbībai ar Eiropas Savienību (ES), kas ir kļuvusi par Ķīnas lielāko tirdzniecības partneri.

Latvijas delegācija tikās arī ar ĶTR ārlietu ministru Li Džaosinu. Ministrs pozitīvi novērtēja abu valstu sadarbību un izteica pateicību par Latvijas konsekvento “vienas Ķīnas” politikas principa respektēšanu. Sarunā skarti arī ANO reformas jautājumi.

Konsultācijas turpinājās Visķīnas Tautas kongresā ar Ārlietu komitejas priekšsēdētāja vietnieku Ļu Čunmiņu, kurš pastāstīja par Ķīnas lauku apvidu attīstību, atšķirību samazināšanu starp laukiem un pilsētām un sociālās aizsardzības sistēmas pilnveidošanu. Abas puses secināja, ka parlamentārā līmenī ir izveidojušies labi kontakti. Ļu Čunmiņs izteica ielūgumu Saeimas Ārlietu komitejas priekšsēdētajai Vairai Paeglei apmeklēt Ķīnu. Savukārt Latvijas delegācija piedāvāja sniegt konsultācijas Ķīnas parlamentāriešiem likumdošanas jomā, kā arī veidot sadarbību starp abu parlamentu kancelejām.

Sarunā ar ĶTR Komunistiskās partijas centrālā biroja ministra vietnieku Džanu Džidzjuņu puses apmainījās viedokļiem par ES un ĶTR sadarbību.

ĶTR Valsts padomes Taivānas lietu birojā Taivānas lietu ministra vietnieks Vans Dzaisji izklāstīja Latvijas pārstāvjiem Ķīnas pozīciju saistībā ar Taipejas līdera nesenajiem paziņojumiem par Nacionālās apvienošanās padomes likvidēšanu.

Konsultāciju laikā pastiprināta uzmanība tika pievērsta ekonomiskajiem jautājumiem, kā arī sadarbībai transporta un loģistikas jomā. 17.martā sarunā ar ĶTR komunikāciju ministra vietnieku Sjui Zujuaņu tika apspriestas tranzīta politikas perspektīvas.

Latvijas Ārlietu ministrijas delegācijai bija arī atsevišķas tikšanās ar Eiropas Komisijas delegācijas pārstāvjiem Pekinā un ar Ķīnā akreditēto ietekmīgāko starptautisko mediju aģentūru pārstāvjiem “Reuters” un CNN, kā arī Honkongā iznākošā laikraksta “South China Morning Post” ziņu korespondentiem.  

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!