• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu pienākums ir būt sardzē par Latvijas demokrātiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.2000., Nr. 426/429 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13092

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu situācija nav tāda, kādu vēlētos

Vēl šajā numurā

28.11.2000., Nr. 426/429

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu pienākums ir būt sardzē par Latvijas demokrātiju

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga Drošības dienesta gadadienā:

Uzruna Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta 10.gadadienas svinīgajā sarīkojumā

Augsti godātais Saeimas priekšsēdētāja kungs, ministra kungs, virsnieki, dāmas un kungi!

Es ļoti priecājos jūs sveikt šajā desmitgadē un novēlu Latvijas Valsts prezidenta un Saeimas drošības dienestam turpināt izaugt un veidoties, pildīt savus pienākumus arvien veiksmīgāk un ar arvien lielāku izaugsmes iespēju tiem, kas viņu rindās kalpo!

Jūsu vienība var būt tiešām lepna ar to, ka tas bija pats pirmais militārais formējums, kas zvērēja uzticību atjaunotajai Latvijas Republikai. Tas ir liels gods, un tas ir ierakstīts vēsturē. Un tas paliek kā neatņemams jūsu vienības mantojums. Es vēlētos izmantot šo izdevību pateikties visiem tiem, kas stāvēja pie šīs vienības izveidošanās pašiem pirmsākumiem, tiem, kas to vadīja cauri daudzajām pārveidošanās gaitām. Tāpat arī īpaši apsveicu visas tās personas, kas ir bijušas klāt šajā vienībā visus šos garos desmit gadus. Apsveicu jūs ar paveikto, novēlu, lai jums ir skaista svinēšana, un novēlu vislabākās sekmes arī nākotnē.

Šis drošības dienests, šī vienība ir ļoti īpatnēja bruņotajos spēkos ar to, ka tajā ir jāapvieno gan tās prasības, kas ir jāizpilda jebkurai militārai vienībai ar visu, kas ir prasīts no karavīra un no virsnieka, bet īstenībā ir arī ļoti bieži, un it sevišķi mobilajā apsardzē, jādarbojas tādos apstākļos, kas jau saskaras ar diplomātiju, kur ir jāveic prezentācijas funkcijas, jāspēj pierādīt veselu gammu pavisam cita rakstura īpašību. Un šeit es it īpaši vēlētos pateikt paldies tiem ļaudīm, kas strādā mobilajā apsardzē, par īpašībām, ko viņi ik dienas spēj pierādīt. Un tās ir: sprieduma spējas, kas ir nepieciešamas, rodoties neparedzētām situācijām, reaģēšanas ātrums tad, kad tas ir vajadzīgs, un ne tikai drosme un gatavība ziedot savu dzīvību, ja tas ir nepieciešams, bet arī smalkjūtība, iejūtība un labas manieres. Par visu to vēlos pateikt visiem paldies. Visiem, visiem — arī tiem, kas strādā stacionārā apsardzē. Jūsu pienākums ir būt sardzē par Latvijas demokrātijas pašiem pamatiem, tās stratēģiskiem punktiem — gan ēkām, gan personām, kuras tiek apsargātas.

Jūsu modrība, jūsu drosme, jūsu gatavība aizsargāt šīs demokrātijas izpausmes ir absolūti nepieciešamas, lai demokrātija mūsu valstī būtu droša, lai tai nebūtu vismaz cilvēka spēkiem novēršamu draudu. Un, ja kādreiz rodas domas vai šaubas par jūsu vajadzīgumu, tad šeit es vēlētos no savas puses teikt, ka dziļi izprotu to jūsu dienesta pašu dziļāko būtību, kas stāv kā aizsargsiena starp mūsu demokrātiju un jebkādiem militāriem draudiem, kas varētu to apdraudēt. Šis ir ļoti svarīgs uzdevums, un es vēlos pateikt paldies visiem tiem, kas ir to pildījuši, šodien novēlu, lai jums labi veicas nākotnē, lai jums skaisti svētki!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!