• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu, Dānijas, Polijas un Vācijas aizsardzības ministru tikšanos Rīgā 21.martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2006., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/130944

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par EP Parlamentārās asamblejas pārstāvja vizīti

Vēl šajā numurā

22.03.2006., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu, Dānijas, Polijas un Vācijas aizsardzības ministru tikšanos Rīgā 21.martā

AIZSARDZIBA1.JPG (16232 bytes)
Vakar, lai pārrunātu turpmāko dalību Ziemeļaustrumu daudznacionālajā korpusā un citus jautājumus, Rīgā tikās (no kreisās): Dānijas aizsardzības ministrs Sērens Gāde, Igaunijas aizsardzības ministrs Jurgens Ligis, Vācijas aizsardzības ministrs Francis Jozefs Jungs, Latvijas aizsardzības ministre Linda Mūrniece, Lietuvas aizsardzības ministrs Ģedimins Kirkils un Polijas aizsardzības ministrs Radoslavs Sikorskis
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Otrdien, 21.martā, 3+3 sarunu ietvaros Rīgā tikās Baltijas valstu, Dānijas, Polijas un Vācijas aizsardzības ministri.

Tikšanās laikā uzmanība bija pievērsta jautājumiem, kas svarīgi gan Baltijas jūras reģiona valstīm, gan arī saistīti ar citiem reģioniem pasaulē.

Aizsardzības ministri pārrunāja savu pārstāvēto valstu turpmāko dalību Polijā izvietotajā Ziemeļaustrumu daudznacionālajā korpusā. 2007.gadā Ziemeļaustrumu daudznacionālā korpusa štābs uzņemsies vienu no vadošajām pozīcijām ISAF operācijā Afganistānā. Tāpēc sarunu dalībnieki apsprieda administratīvos un tehniskos jautājumus, kas saistīti ar korpusa dalību ISAF operācijā.

Aizsardzības ministri apsprieda Eiropas Savienības (ES) drošības un aizsardzības politikas jautājumus. Tika uzsvērts, ka kaujas grupas ir būtiska ES drošības un aizsardzības politikas sastāvdaļa un tās ir jāharmonizē ar NATO ātrās reaģēšanas spēkiem. Klātesošie pievērsās ES un NATO attiecībām un bija vienisprātis, ka jāpanāk efektīvāka koordinācija starp NATO un Eiropas Savienību.

Pievēršoties reģionālajiem aspektiem, tika runāts gan par Baltijas valstu kopīgajām iniciatīvām un palīdzības politiku Dienvidkaukāza valstīm un Ukrainai, gan par atbalsta sniegšanu Rietumbalkāniem.

Tikšanās noslēgumā Latvijas aizsardzības ministre klātesošos iepazīstināja ar gatavošanās gaitu šā gada novembrī Rīgā plānotajam NATO samitam.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!