• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Indijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2006., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/131110

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atvieglojumiem uzņēmumu īpašumtiesību nodošanā

Vēl šajā numurā

23.03.2006., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Indijā

Ārlietu ministrs Artis Pabriks otrdien, 21.martā, tikās ar Indijas premjerministru Manmohanu Singu (Manmohan Singh).

Indijas premjerministrs apsveica ārlietu ministru Arti Pabriku ar Latvijas straujo progresu un veiktās reformas pēdējo piecpadsmit gadu laikā. Manmohans Sings atzina, ka Latvijas dalība Eiropas Savienībā (ES) būtu labs pamats Indijai veidot attiecības ar ES, Ziemeļvalstīm un Krieviju. Artis Pabriks apstiprināja, ka Latvija iesaistītos Indijas un ES attiecību veidošanā.

Ārlietu ministrs uzsvēra, ka abām valstīm būtu jāstiprina attiecības ekonomikā un uzņēmējdarbībā, noslēdzot dažādu veidu līgumus. Savukārt Indijas premjerministrs aicināja veicināt sakarus izglītībā un zinātnē. Lai gan pirms vairākām desmitgadēm šī sadarbība bijusi veiksmīga, šodienas prasības un vajadzības ir mainījušās, tādēļ tās varētu attīstīt un īstenot jaunā veidolā.

Sarunas gaitā abu valstu pārstāvju viedokļi sakrita jautājumā par Apvienoto Nāciju Organizācijas reformu – gan Latvijas ārlietu ministrs, gan Indijas premjers pozitīvi novērtēja Cilvēktiesību padomes izveidošanu un bija vienisprātis, ka jāpaplašina Drošības padome.

Tikšanās laikā amatpersonas apsprieda jautājumus, kas saistīti ar multikulturālas sabiedrības veidošanos. Indijas premjerministrs apsveica Latvijas centienus šajā jomā un, atsaucoties uz Indijas kultūru un reliģiju daudzveidību, uzsvēra, ka valsts var būt stipra, ja nav konfliktu starp dažādām tās sabiedrības grupām.

Sarunās skarti arī enerģētikas jautājumi. Manmohans Sings informēja, ka Indija plāno izmantot kodolenerģiju, lai stiprinātu valsts enerģētisko neatkarību. Savukārt Artis Pabriks informēja par Baltijas valstu kopīgo vienošanos attiecībā uz jaunas atomelektrostacijas būvniecību.

Ārlietu ministrs Artis Pabriks trešdien, 22.martā, Indijas pilsētā Bengalurā tikās ar Karnatakas štata gubernatoru T.N.Čaturvedi (T.N.Chaturvedi) un Karnatakas galveno ministru K.D.Kumarasvami (H.D.Kumaraswamy), kuri pauda ieinteresētību sadarboties ar Latvijas pašvaldībām.

Karnatakas štata amatpersonas informēja, ka Bengalura ir ne tikai štata galvaspilsēta, bet arī visas Indijas “zināšanu galvaspilsēta” un šobrīd visstraujāk augošā Āzijas pilsēta. Savukārt Artis Pabriks uzsvēra, ka Latvijā ir visstraujāk augošā ekonomiskā attīstība Eiropas Savienībā (ES). Viņš apliecināja, ka Bengaluras attīstītā infrastruktūra un aktīvā uzņēmējdarbības vide ir atstājusi ļoti labu iespaidu par pilsētu un Latvijas Ārlietu ministrija tai var palīdzēt nodibināt kontaktus ar Latvijas pašvaldībām. Artis Pabriks atzina, ka Latvijas vietvarām sadarbība ar Bengaluru varētu būt īpaši interesanta, jo šobrīd Latvijā strauji attīstās informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju nozares, kurās Indijas pilsētai ir liela pieredze.

Karnatakas reģionā ir 1685 informācijas tehnoloģiju uzņēmumi. Bengalurā ik nedēļu tiek nodibināti četri jauni šādas ievirzes uzņēmumi. Pilsētā ir vairāk nekā 30 000 šīs nozares speciālistu.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!