• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Eiropadomes sanāksmē Briselē 23. un 24.martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.2006., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/131423

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienas pasākumos

Vēl šajā numurā

28.03.2006., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Eiropadomes sanāksmē Briselē 23. un 24.martā

23. un 24.martā Ministru prezidents Aigars Kalvītis piedalījās Eiropadomes sanāksmē Briselē, kurā galvenokārt pārrunāti Eiropas konkurētspējas un Lisabonas stratēģijas jautājumi. Galvenie sarunu jautājumi bija saistīti ar Eiropas konkurētspējas attīstību: investīcijas izglītībā un inovāciju veicināšana, uzņēmējdarbības – īpaši mazo un vidējo uzņēmumu – attīstība, kā arī nodarbinātības veicināšana un enerģētika.

Latvijai šīs Eiropadomes sanāksmes ietvaros svarīgākais jautājumus bija enerģētika. Ministru prezidents Aigars Kalvītis: “Esam gandarīti, ka enerģētikas jautājuma risināšana kopš Hemptonkortas tikšanās ir notikusi tik strauji. Eiropas Komisijas Zaļā grāmata par kopīgas Eiropas Savienības (ES) enerģētikas politikas veidošanu ir jaunas politikas sākums tuvākajiem divdesmit, trīsdesmit gadiem. Tajā pašā laikā mēs vēlamies, lai šīs politikas reālā īstenošana sāktos pēc iespējas drīzāk un netiktu kavēta ar lieku birokrātiju. Tas ir Latvijas un citu Baltijas valstu interesēs, lai enerģētikas izolācijas jautājumos jau tuvākajos gados būtu konkrēti projekti un aizsāktos to īstenošana.”

“Kopumā esam apmierināti ar diskusiju rezultātu, kas iezīmē Latvijas galvenās intereses ES enerģētikas politikā. Latvijai svarīgi jautājumi ir vienota ES politika enerģētikā attiecībās ar trešajām valstīm, tai skaitā Krieviju. Tāpat mums ir svarīga starpsavienojumu veidošana Eiropas iekšienē, lai novērstu reģionu izolāciju un sekmētu solidaritātes mehānismu izveidošanu Kopienas līmenī, tādējādi ļaujot izvairīties no potenciālajām krīzes situācijām Eiropā, tai skaitā gāzes piegādes jautājumos,” atzīmēja Ministru prezidents.

Sanāksmes laikā valdību vadītāji vienojās par konkrētiem pasākumiem enerģētikas politikas īstenošanai. Eiropadomē Komisijai tika uzdots turpmāk reizi gadā iesniegt Padomei stratēģisku pārskatu par enerģētiku, kā arī izstrādāt prioritāro starpsavienojumu plānu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!